5+1 βιβλία που θα σου μάθουν πώς να γίνεις πιο πειστικός
Μία λίστα με βιβλία για όσους και όσες θέλουν να αποκτήσουν την ικανότητα της πειθούς.

Ουκ ολίγες φορές έχουμε διεκδικήσει κάτι στην προσωπική ή την επαγγελματική μας ζωή, αλλά δεν το πήραμε. Όλες εκείνες τις φορές είναι πολύ πιθανό να σκεφτήκαμε ότι θα θέλαμε να είμαστε ένα «τσακ» πιο επιδραστικοί, πιο πειστικοί -πώς το λένε ρε παιδί μου- να πείθουμε πιο εύκολα τους άλλους.

Άλλωστε, η πειθώ είναι είναι μία σημαντική δεξιότητα, που μπορεί να σου γλιτώσει χρόνο και ενέργεια φέρνοντάς σου πράγματα που θέλεις και ζητάς. Αν, λοιπόν, έχεις την αίσθηση ότι κάπως υστερείς στο κομμάτι της πειθούς, τότε ίσως τα παρακάτω βιβλία μπορούν να κάνουν κάτι για σένα βοηθώντας σε να βελτιωθείς.

Πάμε να τα δούμε;

1.The 48 Laws of Power, Robert Green

Αντλώντας έμπνευση από 3.000 χρόνια ιστορίας, δύναμης και επιρροής που άσκησαν διάφορες σημαντικές προσωπικότητες στον κόσμο, ο Robert Greene δημιούργησε ένα βιβλίο-οδηγό για να βοηθήσει τους αναγνώστες να γίνουν πιο πειστικοί (οριακά χειραγωγικοί). Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από ανθρώπους όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ, ο Χένρι Κίσιντζερ και ο Μακιαβέλι, ο Robert Greene παραθέτει 48 νόμους για να ασκείς επιρροή στους άλλους, όπως για παράδειγμα το να μάθεις πώς να χρησιμοποιείς τους εχθρούς σου. Ένα κάπως «σκοτεινό» βιβλίο, που όμως έχει χιλιοδιαβαστεί από πολύ κόσμο. Δυστυχώς, δεν έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, αλλά αν θέλετε ένα βιβλίο του Robert Greene στα ελληνικά, μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στο «Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης».

 

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

2. Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις ανθρώπους, Ντέηλ Κάρνεγκι

Αυτό το βιβλίο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου! Διεκδίκησε τη δουλειά που θέλεις, και κέρδισέ την! Πάρε τη δουλειά που έχεις, και βελτίωσέ την! Σε όποια θέση κι αν βρίσκεσαι, κάνε την αποδοτική για λογαριασμό σου! Οι ακλόνητες, δοκιμασμένες στο χρόνο συμβουλές του Ντέηλ Κάρνεγκι έχουν βοηθήσει αμέτρητους ανθρώπους να ανέβουν τη σκάλα της επιτυχίας στην επαγγελματική και στην προσωπική τους ζωή.

Ένα από τα σημαντικότερα, πρωτοποριακά βιβλία όλων των εποχών, θα σε διδάξει:

  • Τους έξι τρόπους για να αρέσεις στους ανθρώπους.
  • Τους δώδεκα τρόπους για να συμφωνούν οι άλλοι με τις απόψεις σου.
  • Τους εννέα τρόπους για να αλλάζεις τους ανθρώπους χωρίς να προκαλείς δυσαρέσκειες. …και πολλά άλλα. 

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

3. Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο, Άρθρουρ Σοπενχάουερ

Ο Άρθουρ Σοπενχάουερ, ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους, έγραψε τον 19ο αιώνα ένα οξύ, οργισμένο, ανατρεπτικό και ταυτόχρονα σοφό, γλαφυρό και με υποδόριο χιούμορ δοκίμιο που εκδόθηκε υπό τον εύγλωττο τίτλο «Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο».

Το βιβλίο αυτοσυστήνεται στο κοινό ως ένα εγχειρίδιο επικράτησης έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου σε μια αντιπαράθεση. «Εριστική διαλεκτική» έγραψε ο ίδιος ο Σοπενχάουερ, συγκαλύπτοντας έτσι κάθε ειρωνικό τόνο, «είναι η τέχνη του να λογομαχεί κανείς – και να λογομαχεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπερασπίζεται επαρκώς τις θέσεις του, είτε έχει δίκιο είτε άδικο». Και σαν να ήθελε να διαβεβαιώσει τους αναγνώστες του ότι το εννοούσε ειλικρινά αυτό, πρόσθεσε: «Σε μια αντιπαράθεση, πρέπει να αγνοήσουμε την αντικειμενική αλήθεια, ή μάλλον να την εκλάβουμε ως μια τυχαία συγκυρία, και να επικεντρωθούμε μόνο στην υπεράσπιση της θέσης μας και στην αντίκρουση της θέσης του αντιπάλου».

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

4.Προ-πειθώ: Προετοιμάστε τους για να τους πείσετε του Robert Cialdini

Το βιβλίο Προ-πειθώ με υλικό από πρόσφατες έρευνες και βασισμένο σε μελέτες πραγματικών περιπτώσεων, αποτελεί ένα πολύτιμο οδηγό για πείσετε το κοινό ας αποτελεσματικά.

Ο καθηγητής Ρόμπερτ Τσαλντίνι μεταμόρφωσε τη σκέψη μας αναφορικά με την τέχνη της πειθούς και τώρα μας προσφέρει μια νέα θεωρία για την τέχνη του πώς να κάνετε τον κόσμο να βλέπει μέσα από το δικό σας πρίσμα. Αποκαλύπτει ότι το κλειδί δεν βρίσκεται στο ίδιο το μήνυμα, αλλά στην κρίσιμη στιγμή πριν από την παράδοση του μηνύματος. Η αλλαγή της στάσης, των πεποιθήσεων ή των εμπειριών ενός ακροατή δεν είναι απαραίτητη, υποστηρίζει ο συγγραφέας –το μόνο που απαιτείται είναι να επαναπροσανατολίσετε το επίκεντρο της προσοχής του κοινού πριν από μια σχετική ενέργεια. 

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

5. 19+1 τρόποι για να πείθεις: Ένας οδηγός διαπραγματεύσεων, επιχειρηματολογίας και πειθούς για επιτυχημένες σχέσεις του Γιώργου Πιντέρη

Ρίχνεις ένα πετραδάκι σε μια λίμνη. Περιμένεις να ακούσεις ένα «μπλουμ» και να δεις τα δαχτυλιδάκια που σχηματίζονται στο νερό. Αν δεν ακούσεις και δε δεις τίποτα, είναι φυσικό να αναρωτηθείς αν υπάρχεις.

Κάπως έτσι αισθάνεται κάποιος όταν δεν έχει επιρροή στο περιβάλλον του. Ο Καρτέσιος έλεγε: «Σκέφτομαι άρα υπάρχω». Το βιβλίο αυτό λέει: «Έχω αντίκτυπο, άρα υπάρχω». Αλλιώς είμαι… φάντασμα.

Για να έχεις όμως αντίκτυπο, χρειάζεται να μπορείς να πείθεις. Oι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε δυο τρεις τρόπους να πείθουμε και όταν αυτοί δεν πιάνουν, εγκαταλείπουμε.

Το βιβλίο αυτό μάς δείχνει, με πολύ χιούμορ και μέσα από παραδείγματα, ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 τρόποι να πείθεις∙ και τους περιγράφει έναν έναν αναλυτικά, χωρίζοντάς τους σε τέσσερις κατηγορίες:

  1. Λογικές μέθοδοι.
  2. Συναισθηματικές μέθοδοι.
  3. Εξωλεκτικές μέθοδοι.
  4. Εξωλογικές (παράλογες) μέθοδοι.

Ένας οδηγός διαπραγματεύσεων και πειθούς που θα ανοίξει στους αναγνώστες νέους δρόμους σκέψης και θα τους βοηθήσει να βελτιώσουν τις επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις τους. 

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

6. Επιρροή: Πώς να χρησιμοποιείτε την υπερδύναμή σας για να πετύχετε όσα θέλετε
της Zoe Chance

Γεννηθήκατε διαθέτοντας επιρροή, αλλά διδαχτήκατε να μην την ασκείτε, αντιθέτως μάθατε να την καταπιέζετε: ακολουθώντας κανόνες, περιμένοντας τη σειρά σας, αποφεύγοντας να δημιουργείτε προβλήματα. Η επιρροή δε λειτουργεί όπως νομίζετε, επειδή δε σκέφτεστε με τον τρόπο που νομίζετε. Η Zoe Chance, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, αντλώντας στοιχεία από τα συμπεριφορικά οικονομικά, τη νευροεπιστήμη και την ψυχολογία, θα σας δείξει πώς να ανακαλύψετε ξανά την υπερδύναμή σας: την επιρροή.

Συγκεκριμένα, μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου:

  • Θα ξεπεράσετε διαδεδομένες παρανοήσεις, όπως για παράδειγμα: αν ζητήσω περισσότερα, οι άλλοι θα με αντιπαθήσουν.
  • Θα κατανοήσετε γιατί η διαπραγματευτική τακτική σας μάλλον σας στερεί επιρροή.
  • Θα ανακαλύψετε τι επηρεάζει τη συμπεριφορά σας περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο.
  • Θα μάθετε να καλλιεργείτε το χάρισμά σας, να διαπραγματεύεστε με άνεση και δημιουργικότητα και να εντοπίζετε όσους θέλουν να σας χειραγωγήσουν πριν να είναι αργά.
  • Θα αλλάξετε τη ζωή σας, την επιχείρησή σας και, γιατί όχι, ακόμα και τον ρου της ιστορίας.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1