Η Μαρίνα Σάττι στο neolaia.gr: «Πάμε να τα σπάσουμε, να πούνε πω τι έκανε η Ελλάδα φέτος» (vids)
Η Μαρίνα Σάττι μίλησε στο neolaia.gr πριν από τη Eurovision.

Το neolaia.gr βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου της ΕΡΤ για τη φετινή συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision, στο Μάλμε.

Η εκπρόσωπος της χώρας μας, Μαρίνα Σάττι  με ένα ξεχωριστό look απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και φυσικά στο neolaia.gr.

Η Μαρίνα είπε στο neolaia.gr πως είναι έτοιμη με την ομάδα της να πάει να τα «σπάσει» στο Μάλμε και ότι θέλει να λένε όλοι στην Ευρώπη «ποοο τι έκανε η Ελλάδα φέτος».

Θεωρεί ως ένα βαθμό πως ήδη η Ελλάδα έχει καταφέρει κάτι με το κομμάτι, ενώ τόνισε πως χάρηκε που το «Ζάρι» δίχασε το κοινό!

Η γνωστή τραγουδίστρια είπε επίσης πως «Εγώ πιστεύω ότι είναι η Ελλάδα αυτή, έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω ότι παραποιήσαμε ή αλλοιώσαμε κάτι από την πραγματικότητα».

«Χαίρομαι που είχε έναν αντίκτυπο το τραγούδι. Από το να περνούσε και να μην ακουμπούσε, καλύτερα κάποιοι να τρελαίνονται και κάποιοι να το σιχαίνονται. Με το συγκεκριμένο τραγούδι υπάρχει και ένα ρίσκο, αλλά αυτό δεν είναι που κάνω; Πάντα;»

Στη συνέχεια απάντησε στα σχόλια σχετικό με το πως προβάλλεται η Ελλάδα μέσα από το video clip της.

«Η Ελλάδα ήταν πάντα μία χώρα που ναι μεν ανήκει στη Δύση -όπως είπε και ένας φίλος μας!- αλλά πάντα ήταν επηρεασμένη και από την Ανατολή. Αυτό άλλωστε μας μάθαιναν και στην ιστορία στο σχολείο. Ότι η Ελλάδα είναι ένα γεωγραφικό και πολιτισμικό σταυροδρόμι. Κι αυτό βγαίνει και προς τα έξω.

Δηλαδή σκέψου το: Σ’ όποια γωνιά της Ελλάδας και να πας, θα ακούσεις άλλους ήχους. Άμα πας στην Κέρκυρα και στο Ιόνιο θα ακούσεις κάτι που θα σου θυμίζει ιταλιάνικες καντάδες και αρέκιες, αν πας στην Ήπειρο θα ακούσεις πολυφωνικά που μοιάζουν με τα τραγούδια των εκεί γειτονικών χωρών. Κι αλλιώς στη Θράκη, στα νησιά του Αιγαίου, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη.

Προφανώς και όλη η ιστορία της Ελλάδας και όλα όσα της έχουν συμβεί… ε, αυτό το πράγμα κάπως έχει καταγραφεί. Όλη αυτή η ανταλλαγή. Μου είχε πει μια φορά ο Χάρης ο Λαμπράκης που μου έκανε μάθημα “Τα μακάμια της Ανατολής” δηλαδή οι δρόμοι, οι κλίμακες. Είχε πει: “Η ηλικία της μουσικής της περιοχής αυτής είναι πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία των γεωγραφικών συνόρων”. Και είχε βέβαια δίκιο.

@neolaia.gr

Η Μαρίνα Σάττι απαντάει στο neolaia.gr λίγο πριν τη Eurovision! Καλή επιτυχία Μαρίνα μας! ❤️🎙️#neolaia #neolaiagr #marinasatti #zari #eurovision2024 #eurovisiongreece2024 #marinasattieurovision

♬ original sound – Neolaia.gr

Υπάρχει στην ουσία μία κοινή ρίζα μουσικά σε όλη αυτή την ευρύτερη περιοχή (Βαλκάνια, Μικρά Ασία, Ελλάδα, Ανατολή) και στη συνέχεια, ανάλογα με το πώς εκτυλίχθηκαν τα ιστορικά γεγονότα, η κάθε χώρα ανέπτυξε και την κάθε της παράδοση την ντόπια. Οπότε όλη αυτή την ανασφάλεια για το αν ακούγεται ανατολίτικο ή αν αυτό μοιάζει με Ελλάδα ή μοιάζει με κάτι άλλο… δεν την καταλαβαίνω! Μου λένε αυτός ο χορός -ο ρυθμός, το τάπα τούπα- είναι ξενόφερτος.

Μα έχουμε χορέψει «Σ’ ένα όνειρο γλυκό μου ‘πες να σε αγαπώ»… Δηλαδή όταν ακούτε αυτόν τον ρυθμό σας έρχεται στο μυαλό πρώτα το ρεγκετόν και μετά η ρούμπα;»

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε και για το γούρι που θα έχει μαζί της στην σκηνή: «Είναι ένα ματάκι που μου έδωσε ο Θάνος, που κάνω μαζί του γυμναστική και μου είχε πει “το είχα πάρει για να στο δώσω πριν το Μάλμε αλλά αισθάνομαι ότι το χρειάζεται νωρίτερα».

Για το φόρεμα που θα φορέσει επάνω στην σκηνή είπε ότι δεν είναι ακόμα έτοιμο αλλά υπογράμμισε ότι «έχει αυτό το μιξ και μαξ εφέ».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;