10 Προτάσεις DVD, για βραδιά με ταινία Vol: III

Και εν μέσω απεργιακού κλοιού, ήρθε η ώρα για το 10 προτάσεις DVD, για βραδιά με ταινία Vol: III, μετά το 10 Προτάσεις DVD, για βραδιά με ταινία, και 10 Προτάσεις DVD, για βραδιά με ταινία Vol: II.

Θα ξεκινήσω και αυτήν την φορά, με 2 ταινίες που πρέπει όλοι να έχουμε δει για πολλούς και διάφορους λόγους. Πρώτα από όλα το Fight Club, διότι έχει δημιουργήσει ολόκληρη σχολή με τέτοιου είδους ταινίες (μου έρχονται 4-5, αλλά δεν τις αναφέρω γιατί θα είναι spoil σε περίπτωση που θέλετε να τις δείτε :P) και έπεται το Citizen Kane, το οποίο μπορεί να είναι ταινία του 1941, αλλά η σκηνοθεσία της και τα μηνύματά της είναι τόσο διαχρονικά, που θα πάθετε σοκ.

Συνεχίζοντας και θέλοντας να ελαφρύνω λίγο το κλίμα, νιώθω ότι η πρόταση της επόμενης ταινίας, αποτελεί χρέος, στο βαρύ κινηματογραφικό παρελθόν, που φέρουν στις πλάτες τους, οι ταινίες με Βαμπίρ και με υπερήρωες. Στην κατηγορία Δράση Χωρίς Σύνορα λοιπόν, προτείνω το Blade, του 1998, με τον αληθινό-σωστό άντρα-υπερήρωα, που ακούει στο όνομα Wesley Snipes. Μπορώ να προβώ σε κοινωνικοπολιτική ανάλυση για την ύπαρξη του ήρωα Blade, αλλά δεν θα το κάνω γιατί ίσως ξεπεράσω τα όρια της υπερβολής.

Πέφτοντας στα πιο βαθιά (και πιο βαριά), αξεπέραστος (και προσωπικά αγαπημένος ηθοποιός) Jack Nickolson, στο One Flew Over The Cuckoo’s Nest (1975) (φωλιά του κούκου) και ΠΡΟΣΟΧΗ στο Lost Highway του David Lynch. Πρόκειται για μια ταινία, που δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει η πλοκή καθόλου. At-all! Soundtrack όμως και σκηνοθεσία, που κάνουν τα κρεμμύδια να δακρύσουν από την ποιότητα και την σκληρότηρά τους. Εμπειρία σίγουρα. Αλλά επαναλαμβάνω. Η ταινία προσωπικά, ΔΕΝ ΕΧΕΙ λογική πλοκή.

Από κωμωδίες τώρα, αυτά είναι υποκειμενικά τα πράγματα. Για τους λάτρεις του βρετανικού χιούμορ προτείνω Monty Python’s | Life of Brian και η διασκέδαση είναι εγγυημένη.

Σε ιδιαίτερες ταινίες τώρα, μιας και το Athens Pride είναι κοντά, πολύ καλή επιλογή είναι το All about my mother του πολύ μεγάλου Ισπανού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδοβάρ.

Και φτάσαμε για άλλη μια φορά στην κατηγορία συναισθηματικές-συναισθηματικά φορτισμένες και ταινίες που πραγματεύονται την αγάπη. Έχοντας προτείνει στα προηγούμενα αφιερώματα τις πιο σημαντικές ταινίες διαχρονικά, σε αυτό, θα πάρω το θάρρος και θα προτείνω το London, μία ταινία όχι ακριβώς συναισθηματική, αλλά μία ταινία about love, drugs and self-discovery σου λέει (μα το Θεό (θεός = google) δεν περίμενα τέτοια καταστροφική βαθμολογία από το rotten, με κάθε επιφύλαξη, εγώ την προτείνω). Ολοκληρώνω πάντως, με 2 πιο σίγουρες λύσεις, (δεν θέλω να ρισκάρω να ξαναεκτεθώ) που ακούνε στο όνομα Manhattan και The English Patient.

Οποιαδήποτε πρόταση από μέρους σας, δεκτή!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;