Σχολεία Θεσσαλονίκης | Εγγραφή και φοίτηση των μαθητών Ρομά

Η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Θάλεια Δραγώνα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Θεόδωρο Καρτσιώτη, και άλλα στελέχη της εκπαίδευσης, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους Προέδρους και Διευθυντές Συλλόγων των Δημοτικών Σχολείων 1ου, 3ου και 4ου Περαίας Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι καθώς και εκπροσώπους των Ρομά. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εγγραφή των παιδιών Ρομά της περιοχής Περαία Θεσσαλονίκης στο σχολείο.

Προκειμένου να εγγραφούν και να φοιτήσουν τα παιδιά Ρομά, οι Διευθυντές των σχολείων και τα στελέχη της εκπαίδευσης -σύμφωνα και με τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας – αναζήτησαν τα παιδιά στον καταυλισμό και προέβησαν στην εγγραφή τους. Τα παιδιά δεν είχαν φοιτήσει ποτέ σε σχολείο.

Τα ποσοστά εγγραφής των μαθητών Ρομά είναι ικανοποιητικά, χάρη στις εκπαιδευτικές αρχές της περιοχής και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την ένταξη τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα αποτελέσματα που έχουν επιτύχει αποδεικνύουν ότι, όταν υπάρχει βούληση και λαμβάνονται στοχευμένα μέτρα, η αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων είναι απόλυτα εφικτή.

Το Υπουργείο Παιδείας, έχοντας ως κύριο στόχο την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές, θα συνεχίσει τη συντονισμένη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την ενίσχυση της φοίτησης των Ρομά μαθητών όλης της χώρας.

(Δελτίο Τύπου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;