Συνταγές Μαγειρικής | Η απόλυτη βασιλόπιτα

«Η βασιλόπιτα πρέπει να είναι τσουρέκι.» «Όχι, η βασιλόπιτα πρέπει να είναι κέικ.» «Λάθος, η γνήσια βασιλόπιτα δεν είναι ούτε κέικ, ούτε τσουρέκι, είναι κάτι ενδιάμεσο..» Κάθε χρόνο τα ίδια. Λίγο πριν την πρωτοχρονιά που κανονίζουμε το μενού του πρωτοχρονιάτικου γεύματος, έχουμε την ίδια άσκοπη συζήτηση στο σπίτι , όπου καθένας λέει τη γνώμη του για την πίτα, χωρίς να γνωρίζει κάποια συγκεκριμένη δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή. Απλά παραθέτει την προσωπική του επιθυμία και αφήνουν εμένα να βγάλω το φίδι από την τρύπα. Γιατί αν πρωτοχρονιάτικα, φτιάξω κάτι το οποίο το δοκιμάζω πρώτη φορά, είναι μεγάλο ρίσκο. Ποιος θα ήθελε να καλωσορίσει το νέο έτος με αποτυχημένη βασιλόπιτα; Σίγουρα, κανείς..

Και έπειτα, τα γούστα του καθένα ποικίλουν, καθώς και οι γευστικές τους απαιτήσεις. Μέχρι πέρσι λοιπόν, σαν οικογένεια, δεν είχαμε καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένη συνταγή που μας ικανοποιεί πλήρως. Ήμαστε στο σκοτάδι των γεύσεων… Επιχειρούσα διάφορες συνταγές που έβρισκα από φίλες της μαμάς, χωρίς να έχουμε βρει ακόμη ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ βασιλόπιτα. Η ατέρμονη αναζήτηση όμως τελείωσε πέρσι, έπειτα από μία πολύωρη περιήγηση στο Google. Ας μην ξεχάσω να πω στη γιαγιά να προσεύχεται για τους Sergey Brin και Larry Page, για το καλό που έκαναν στην ανθρωπότητα, μέρες που είναι…

Επανέρχομαι όμως στο θέμα βασιλόπιτα και λέω: κάπου ανάμεσα στις άπειρες συνταγές για πρωτοχρονιάτικες πίτες που υπάρχουν σε διάφορα sites και blogs μαγειρικής, μία ξεχώρισε αμέσως. Πρόκειται για αυτό ακριβώς που λέω στην αρχή αυτού του άρθρου : ούτε κέικ, αλλά ούτε τσουρέκι. Θα μπορούσε να ονομαστεί πληθωρικό κέικ ή αρωματικό κέικ ή απλά.. η απόλυτη βασιλόπιτα!!

Η τέλεια λοιπόν, πρωτοχρονιάτικη φλουρόπιτα αποτελείται από:

1 βιτάμ
3 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού baking powder
4 βανίλιες
4 κουταλιές της σούπας καρύδια
4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα
4 κουταλιές της σούπας κουβερτούρα
4 κουταλιές της σούπας σταφίδα
4 κουταλιές της σούπας καρύδα
1 κεσέ γιαούρτι
1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμόνι
½ κούπα χυμό λεμόνι και πορτοκάλι
500 γρ. φαρίνα

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Ρίχνετε τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα.

Ανακατεύετε το baking με το αλεύρι και το χυμό με το γιαούρτι. Ρίχνετε τα 2 μείγματα εναλλάξ στο μίξερ. Δεν χτυπάτε πολύ. Τέλος ρίχνετε και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε με μια κουτάλα.

Ρίχνετε το φλουρί. Απαραίτητο βήμα για να έχετε βασιλόπιτα!!

Ψήνετε στους 160 για 1 ώρα περίπου.

Μη σας τρομάζουν τα πολλά υλικά. Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει σίγουρα που πιστέψατε σε αυτήν και την φτιάξατε. Πέρσι, την έφτιαξε μια φίλη μου που είναι εντελώς άσχετη με τη ζαχαροπλαστική, με απόλυτη επιτυχία. Και αφού το κατάφερε εκείνη, γιατί όχι και σεις; Καλή χρονιά σε όλους!!!

Συντάκτρια | Κωνσταντίνα Γαλάνη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
4'
45 - 40
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;