Νέο Λύκειο | Οι πληροφορίες και η διάψευση από το Υπ. Παιδείας

Σε διάψευση των πληροφοριών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, για τις αλλαγές στο Λύκειο, προέβει το Υπ. Παιδείας.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες, μιλούσαν για:

Αλλαγές στα μαθήματα

Το μάθημα της Ιστορίας από υποχρεωτικό γίνεται επιλογής – ωστόσο στο νέο σχεδιασμό τα μαθήματα επιλογής βαρύνουν περισσότερο από τα υποχρεωτικά- ενώ η παρακολούθηση των Θρησκευτικών γίνεται επίσης προαιρετική, δίνοντας την ευχέρεια σε κάθε μαθητή να το παρακολουθήσει ή όχι. Στα υποχρεωτικά μαθήματα, εντάσσονται τα αγγλικά – ή η επιλογή μίας άλλης ξένης γλώσσας- και η γυμναστική.

Εκπόνηση εργασίας – Δύο επίπεδα διδασκαλίας

Υποχρεωτική θα είναι η εκπόνηση μίας εργασίας ανά έτος από κάθε μαθητή, με την επίβλεψη του καθηγητή που διδάσκει το μάθημα. Επίσης εισάγονται δύο επίπεδα διδασκαλίας, ένα βασικό και ένα υψηλό, ανάλογα με τις δυνατότητες των μαθητών.

Το υπουργείο, βλέποντας την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε ανακοίνωσε τα εξής:

Το τελευταίο διάστημα «ρεπορτάζ» και πρωτοσέλιδα του Τύπου, που δεν απηχούν την πραγματικότητα, πουλάνε φύλλα σε βάρος της αγωνίας των μαθητών, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων, αναφορικά με τις αλλαγές στο Λύκειο.

Η πρόταση για το Νέο Λύκειο, για την οποία εργάζονται πολλοί και εντατικά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν επιστημονικά και κοινωνικά κριτήρια, θα τεθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο σε δημόσια διαβούλευση, όπως έχει επανειλημμένως ανακοινωθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στη Βουλή.

(τέλος ανακοίνωσης)

Με εξαίρεση πάντως τα δύο επίπεδα διδασκαλίας, όλα τα άλλα τα βλέπω με καλό μάτι.. εσείς τι πιστεύετε; Μιλάμε πάντα υποθετικά, και αν κάποιος βρισκόταν να τα προτείνει αν θα μας άρεσαν ή όχι. Σαν τις μετεγγραφές στο ποδόσφαιρο ένα πράμα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;