Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 13η Διεθνής ‘Εκθεση «Εκπαίδευση και Εργασία 2011»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 13η Διεθνής ‘Εκθεση «Εκπαίδευση και Εργασία 2011», που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η οποία προκαλεί έντονο προβληματισμό για το μέλλον, η αυξημένη ανάγκη για ενημέρωση γύρω από τα θέματα της εκπαίδευσης και της εργασίας έφερε στην έκθεση ένα μεγάλο πλήθος νέων ανθρώπων, οικογενειών, εκπαιδευτικών και επαγγελματιών, που αναζήτησαν πληροφορίες και συμβουλές. Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες ενημερώθηκαν σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρέχονται σήμερα αλλά και για το μείζον θέμα της εργασίας, για κενές θέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και για τις υπάρχουσες προοπτικές.

Περίπου 150 εκπαιδευτικοί φορείς έδωσαν την ευκαιρία σε χιλιάδες νέους να οραματιστούν το μέλλον τους. Παρέχοντας ενημέρωση για προπτυχιακά, μεταπτυχιακά αλλά και δια βίου εκπαίδευσης προγράμματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η έκθεση ξεδίπλωσε ένα σύνολο εκπαιδευτικών δυνατοτήτων στην Ελλάδα και εννέα ακόμη χώρες: Βουλγαρία, Ελβετία, Η.Π.Α., Ιταλία, Κίνα, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία και Τουρκία.

Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η παρουσία της Κίνας, η οποία ήταν και η τιμώμενη χώρα για το 2011. Η Κίνα συμμετείχε στην έκθεση με 35 Πανεπιστήμια και το China Scholarship Council. Έχοντας κερδίσει διεθνή αναγνώριση για το υψηλό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προσφέρει, σήμερα η Κίνα φιλοξενεί περίπου 240.000 ξένους φοιτητές από 190 χώρες, οι οποίοι σπουδάζουν σε 600 πανεπιστήμια της χώρας.

Η 13η Διεθνής ‘Εκθεση «Εκπαίδευση και Εργασία 2011», πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και των Δήμων Αθηναίων και Πειραιά.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κοινού στο «Σταδιοδρόμιο – Job Festival», το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εργασία, που διοργάνωσε στο πλαίσιο της έκθεσης η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, Equal Society – Κοινωνία Ισων Ευκαιριών. Περίπτερα εταιρειών που ειδικεύονται σε θέματα εργασίας, καταξιωμένοι ομιλητές και στοχευμένα workshops προσέφεραν στους επισκέπτες πολύτιμες πληροφορίες για το ποιες είναι οι εργασιακές προοπτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό, ποιες είναι οι κυρίαρχες τάσεις στην αγορά εργασίας και πώς μπορείς να σχεδιάσεις και χτίσεις μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία εν μέσω κρίσης.

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους ο αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, o Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννος Λιβανός, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Μιχάλης Χάλαρης, η Αντιδήμαρχος για θέματα παιδείας του Δήμου Πειραιά κα Κυριακή Λαουλάκου και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του China Scholarship Council κ. Li Jianmin.

Eκτός από την ενημέρωσή τους, οι επισκέπτες συμμετέχοντας στο online παιχνίδι γνώσεων της έκθεσης μέσω του www.facebook.com/ekpaidefsi, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να κερδίσουν και πλούσια δώρα, όπως προϊόντα τεχνολογίας, ποδήλατα, κινητά τηλέφωνα, ταξίδια, υποτροφίες και πολλά άλλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;