Πίστες 2012: REX - Άννα Βίσση - Δώδεκα [Review]

Πήγαμε και είδαμε: REX. Άννα Βίσση, Μαίρη Λίντα και Wedding Singers. Μία επιλογή με θετικά και αρνητικά, τα οποία θα αναλύσουμε στο παρόν άρθρο! Και φυσικά θα ξεκινήσουμε με τα αρνητικά, γιατί αλλιώς δε θα πάει καλά η χρονιά.

Το βασικό αρνητικό του συγκεκριμένου προγράμματος, είναι το ίδιο το REX. Η πρώτη αίσθηση μόλις φτάνεις στο τραπέζι σου, το οποίο σημειωτέων δε το λες και φθηνό: φιάλη ουίσκι στην πλατεία από € 180 & 200 (κομπλέ) και κρασί € 90 (κομπλέ), ενώ στο Β’ περιστερώνα η φιάλη ουίσκι € 160 & 180 (κομπλέ) και κρασί € 80 (κομπλέ), είναι αρνητική. Ο λόγος; Η προσπάθεια να χωρέσει τόσος κόσμος σε τόσο λίγο χώρο! Τα τραπέζια σχεδόν ενωμένα μεταξύ τους και μικρές καρεκλίτσες κολλημένες μεταξύ τους, που σε κάνουν να θες να πληρώσεις εσύ τη λιποαναρρόφηση του διπλανού σου, στην περίπτωση που την κρίνεις απαραίτητη. Το πράγμα γίνεται ακόμη χειρότερο όταν πάμε και στο θέμα του εξαερισμού μιας και μιλάμε για παλιό μαγαζί, το οποίο ευτυχώς μετριάζεται λόγω του ψηλού ταβανιού.

Το αντίπαλον δέος στα αρνητικά, είναι το ίδιο το πρόγραμμα. Η Άννα Βίσση βγαίνει ακριβώς στις 12 με το… “Δώδεκα” και εκμεταλλεύεται όλα τα θετικά του REX. Χρησιμοποιεί όλη τη θεατρικότητα του χώρου και προσφέρει ένα αρκετά εντυπωσιακό πρόγραμμα, κάνοντάς σε να θες να σηκωθείς όρθιος (που δε μπορείς βέβαια) και να χορέψεις πριν καν πάει 1 το βράδυ! Ένα πολύ όμορφο θέαμα με μουσικές που ξεκινάνε από τα 60s και φτάνουν μέχρι τις τελευταίες επιτυχίες, με δύο μεγάλες αποκαλύψεις:

Η πρώτη αποκάλυψη, είναι η Μαίρη Λίντα. Μόλις ακούς Μαίρη Λίντα και είσαι στην ηλικία μας σκέφτεσαι “τι διάολο θέλει και τραγουδάει η γιαγιά;” αλλά σε κερδίζει από το πρώτο τραγούδι και θα πιάσεις τον εαυτό σου να σιγοτραγουδάει τραγούδια που δεν ήξερες καν πως τα ξέρεις!

Η δεύτερη αποκάλυψη, είναι οι Wedding Singers. Ξέρετε πως δύσκολα θα πω καλή κουβέντα για άντρες αλλά οι τύποι είναι φοβεροί. Ξεσηκωτικό πρόγραμμα, με ωραία επιλογή τραγουδιών, τα οποία διασκευάζονται με ένα σύγχρονο dance τρόπο με ροκ στοιχεία, το οποίο με κάνει να αναρωτιέμαι πως δεν τους έχει αρπάξει καμιά δισκογραφική (αν και δεν ξέρω μήπως είναι πουθενά και δεν είμαι ενημερωμένος!).

Κλείνω με σχόλια για την Άννα (ζούμε για να σ’ακούμε) Βίσση, η οποία πραγματικά δίνει ρεσιτάλ. Βγαίνει στη σκηνή στις 12 και σου αφήνει την αίσθηση πως είναι συνέχεια κάπου στον χώρο μέχρι τις 5 και 30 το πρωί. Θα ακούσετε καινούρια και παλιότερα τραγούδια, τα οποία όμως δεν είναι αναμάσημα προηγούμενων ετών και εμφανίσεων, αφού σε σχέση με την Αρένα πέρσι και πρόπερσι ή ακόμη και το Βοτανικό πιο παλιά, το “Δώδεκα” είναι πολύ πιο θεατρικό και με έμφαση στη μουσική.

Από σκηνοθετικής άποψης, το “Δώδεκα” εκμεταλλεύεται όλα τα πλεονεκτήματα του θεάτρου REX, με διαφορετικές εισόδους, προβολές, κινούμενα σκηνικά, ενώ δε θυμάμαι να είδα μπαλέτο όλο το βράδυ.

Στο αν αξίζει να προστεθεί στο πλάνο μπουζουκιών του 2012 ή όχι, θα σας πω πως αξίζει ανεπιφύλακτα, αρκεί να είστε προετοιμασμένοι για να κάτσετε στην καρεκλίτσα σας όλο το βράδυ. Ούτε τουαλέτα δε θα μπορείτε να πάτε χωρίς να τους σηκώσετε όλους, οπότε αποφασίστε πως θα σκάσετε. Το σίγουρο είναι πως αυτό που θα δείτε θα σας αρέσει πάρα πολύ και δύσκολα θα πάρετε την απόφαση να φύγεται πριν το τέλος του προγράμματος.

Υ.Γ. 1: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο που είναι το Live, θα δείτε πληθώρα διασήμων στα γύρω τραπέζια. Δεν ξέρω αν σας ενδιαφέρει, απλά το αναφέρω.

Υ.Γ. 2: Αν τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Μυρτώ Κοντοβά, η Cristine Crokos τι απέγινε;

Υ.Γ. 3: Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Για το ενδυματολογικό υπεύθυνη είναι η Σοφία Καρβέλα.

Υ.Γ. 4: Έχω αρκετά video, αλλά δεν τα ανεβάζω γιατί ξέρω κάτι γραφειοκράτες που ψάχνουν αφορμή για να βγάλουν λεφτά από το πουθενά.

Υ.Γ. 5: Αυτά μόνο τίποτα άλλο. Τέλος (έκθεσης).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;