ΑΠΘ | Εφαρμογή Android από φοιτητές για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης!

Μία πολύ έξυπνη εφαρμογή για Android smartphones, ανέπτυξαν φοιτητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα η εφαρμογή “Thessaloniki ΒyΒus” δημιουργήθηκε από φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ και έχει σαν σκοπό της, να κάνει πιο εύκολη και πιο ποιοτική, την καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης με τα αστικά λεωφορεία.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι δωρεάν στο Google Play της Google, ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους σε πραγματικό χρόνο, για την πληρότητα των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης.

Άξιο αναφοράς είναι πως η ενημέρωση, προέρχεται από τους ίδιους τους χρήστες των λεωφορείων, οι οποίοι την συγκεκριμένη στιγμή που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη γραμμή, μπορούν να στέλνουν τις παρατηρήσεις και τα σχόλια τους, σε μια βάση δεδομένων (www.bybus.gr), όπου παρουσιάζεται η κίνηση όλων των γραμμών της Θεσσαλονίκης.

Τι αναφέρει ο υπεύθυνος καθηγητής της ομάδας, κ. Κώστας Καρατζάς:

«Μπορεί κάποιος να έχει παντού offline μαζί του ένα χάρτη όλων των λεωφορειακών γραμμών της Θεσσαλονίκης. Αν είχαμε τη δυνατότητα πρόσβασης στο 10% των κατόχων κινητών, θα μπορούσαμε να έχουμε την ακτινογραφία της πόλης σε διάφορα επιμέρους ζητήματα που μας ενδιαφέρουν για την ποιότητα της ζωής μας, όπως για παράδειγμα για την παρακολούθηση της περιβαλλοντικής κατάστασης».

Δοκιμάσατε την εφαρμογή; Πως σας φάνηκε; Ένα μπράβο πάντως στους φοιτητές! 😉

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;