Λονδίνο 2012 | Όλα έτοιμα για τη μεγάλη έναρξη

Το μεγαλύτερο γεγονός του κόσμου από όλες τις απόψεις (αθλητικά, οικονομικά, πολιτικά και τηλεοπτικά…) λαμβάνει χώρα σήμερα το βράδυ στο Λονδίνο. Ο λόγος φυσικά για τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012.

Δισεκατομμύρια τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν το θέαμα που μας έχουν ετοιμάσει οι Βρετανοί ξεκινώντας από τις 23:00 το βράδυ (δικιά μας ώρα). Αθλητές από 204 χώρες  θα παρελάσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο, με πρώτο απ΄ όλους το σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής, Αλέξανδρο Νικολαϊδη.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες και η επίσημη έναρξη των Αγώνων, την οποία θα σηματοδοτήσει η βασίλισσα Ελισάβετ. Ύστερα θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του Ολυμπιακού Βωμού από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο και η εκφώνηση του όρκου αθλητών και κριτών.

Το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Ντάνι Μπόιλ (ανυπομονούμε). Φυσικά οι Άγγλοι έχουν φροντίσει να μην ανοίξουν τα χαρτιά τους για το τι πρόκειται ακριβώς να παρακολουθήσουμε κι έτσι οι φήμες οργιάζουν. Αξίζει να σημειωθεί πως το όλο εγχείρημα κόστισε γύρω στις 27 εκατομμύρια λίρες άρα λογικό είναι να περιμένουμε πολλά…

Η παρέλαση των αποστολών θα ξεκινήσει ως είθισται με την Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί με τη διοργανώτρια χώρα. Πολλοί αθλητές μάλιστα θα παρελάσουν υπό την Ολυμπιακή σημαία και όχι τη σημαία του έθνους τους (όπως στην περίπτωση του Νότιου Σουδάν, που έχει κηρυχθεί ανεξάρτητο κράτος αλλά δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη από τη ΔΟΕ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;