Τα διλήμματα των Χριστουγέννων

Μετά το καλοκαιρινό άρθρο για τα 10+4 πράγματα που μου την δίνουν το καλοκαίρι, επανέρχομαι με νέο, χειμωνιάτικο άρθρο αυτή την φορά! Τα διλήμματα των Χριστουγέννων λοιπόν.

Δέντρο ή Καράβι;

Εδώ μπορούμε να ξεκινήσουμε με την χαρακτηριστική φράση του παμμέγιστου Νίκου Αλέφαντου, «Καλώς τα παιδιά, καλώς τα… 3-0!». Δέντρο λοιπόν από τα αποδυτήρια. Το παίδεμα για να το στήσεις, να το στολίσεις και μετά τα Φώτα ο… πόνος καθώς το ξεστολίζεις δεν συγκρίνονται με το ξενέρωτο καραβάκι (εκτός φυσικά αν ο μπαμπάς σου είναι εφοπλιστής, οπότε πάω πάσο).

Γιορτές στην Αθήνα ή στην Επαρχία;

Όντας γέννημα θρέμμα Αθηναίος ψηφίζω με τα χίλια Αθήνα! Σε αντίθεση με το Πάσχα, όπου το χωριό επιβάλλεται, τα Χριστούγεννα τραβάν κυρίως Αθήνα. Στην Χριστουγεννιάτικη πρωτεύουσα έχεις την ευκαιρία να κάνεις ανελέητο windows shopping (no money honey), να νιώσεις τι εστί πολυκοσμία στο Mall, να βγεις φώτο με τους 5-6 Gummy Bears στην Πλατεία Συντάγματος (αλήθεια που κολλάει ο Gummy Bear με τα Χριστούγεννα; Αν θες καλλιτέχνη μου να βγάλεις κάτι διαφορετικό, βάλε τον… Ιωσήφ με το γαϊδουράκι 😛 ).

Κουραμπιές ή Μελομακάρονα;

Και ερχόμαστε σιγά-σιγά στα δύσκολα! Μέλι ή άχνη; Μελομακάρονα από μένα για τον εξής σημαντικότατο λόγο: οι κουραμπιέδες λερώνουν! Σκόνη στα ρούχα, σκόνη στο στόμα, σκόνη στο χαλί, σκόνη στο τραπεζομάντιλο, θέλει και πολύ για να επιλέξεις το αντίπαλο δέος;

ΥΓ Τιμή και δόξα σε όσους αρνήθηκαν το δίλημμα και επέλεξαν… Δίπλες!

Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά;

Χαλαρά Χριστούγεννα! Είναι πάνω στην φούρια των γιορτών, ξέρεις ότι και την επόμενη βδομάδα πάλι δεν θα δουλεύεις, διαβάζεις κλπ (γιατί και πάλι θα είναι αργία), ενώ τέλος έχεις στο μυαλό σου το πως θα χαρείς την Χριστουγεννιάτική διακόσμηση, αντί να ψάχνεσαι για το πότε πρέπει να αρχίσεις να ξεστολίζεις…

Ρεβεγιόν με την οικογένεια ή με φίλους;

Χμ, δύσκολο το δίλημμα. Η εύκολη απάντηση θα ήταν αλλαγή χρόνου με την οικογένεια και στην συνέχεια ξεφάντωμα με την παρέα. Το θέμα όμως είναι ποιος αντέχει την κίνηση στους δρόμους αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου ή το ρίσκο για το αν θα βρεις κάπου να καθίσεις (αν δεν έχεις προνοήσει να κλείσεις κάτι από πριν);

Δώρα ή Λεφτά;

Ποτέ δεν θα ξεχάσω τα Χριστούγεννα του 1990 (ναι, είμαι λίγο μεγάλος) που ενώ περίμενα από τον θείο μου να μου πάρει το κάστρο με τα Playmobil που είχα βάλει στο μάτι κάτι μήνες πριν, αυτός μου έδωσε ένα πεντοχίλιαρο (σε δραχμές, όχι ευρώ). Ήταν τα χειρότερα Χριστούγεννα της ζωής μου και ναι ακόμα βλέπω εφιάλτες, αλλά… ήμουν μόνο 5 χρονών! Δεν είχα καταλάβει ακόμα την αξία των χρημάτων. Αντίθετα, μια 10ετία αργότερα με το που έφταναν οι γιορτινές μέρες το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν η φράση «στάξε χρήμα μπάρμπα»! Λεφτά λοιπόν γιατί μπορώ να τα ξοδέψω όπως θέλω εγώ (και δεν χρειάζεται να τρέχω για αλλαγές δώρου Χριστουγεννιάτικα).

A Christmas Carol ή Polar Express (ή αλλιώς… Jim Carrey ή Tom Hanks; )

Και έχει μαζευτεί η παρέα για Christmas movies night και οι μισοί θέλουν θείο Σκρουτζ, ενώ οι άλλοι μισοί τον… Εισπράκτορα του τρένου (όποιος θυμάται ακριβώς το όνομά του έχει +1 από μένα). Μεγάλο ντέρμπι, κάτι σαν Celtics-Lakers… Polar Express από μένα για 2 λόγους: 1. Λατρεύω τον Τομ Χανκς και ό,τι ταινίες έχει πρωταγωνιστήσει 2. Είναι ένα παραμύθι που δεν το ήξερα καν πριν δω την ταινία. Η πρωτοτυπία, καθώς και η αναμονή του τι θα γίνει στο τέλος (όταν το είδα για πρώτη φορά), σε αντίθεση με το ότι ήξερα από την αρχή πως θα τελειώσει η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, ήταν κάτι που έβαλε το Polar Express λίγο πιο ψηλά από το A Christmas Carol!

All I Want For Christmas ή Last Christmas (George ή Mariah);

Ένας τυπάς που έδωσε την καρδιά του σε μια τύπισσα και αυτή τον παράτησε Χριστουγεννιάτικα (ας πρόσεχες αρχηγέ μου) Vs μια τύπισσα που θέλει έναν τυπά Χριστουγεννιάτικα… Το δίλλημα ήταν εύκολο, μέχρι που το 2011 ήρθε ο Justin Bieber και το κατέστρεψε (για όσους/ες δεν ξέρετε, απλά πατήστε στο youtube: All I want for Christmas Justin Bieber)! Τράβα σπίτι σου μικρέ, παίξε με τα Lego σου και μην πειράζεις τα ιερά και τα όσια των γιορτών!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;