Πατρινό Καρναβάλι ενάντια στην κρίση

Η Πάτρα μπαίνει από το ερχόμενο Σάββατο στους καρναβαλικούς της ρυθμούς με την τελετή έναρξης του ξακουστού Πατρινού Καρναβαλιού.

Ο πρόεδρος της διοργάνωσης Χαράλαμπος Καρκούλιας έδωσε το δικό του χαρμόσυνο μήνυμα καλώντας όλο τον κόσμο να γιορτάσει και να ξεχαστεί.

«Σε μια δύσκολη περίοδο, το πατρινό καρναβάλι ανοίγει τα φτερά του και καλεί όλους να αφεθούν στη ξεγνοιασιά και στη μαγεία του», δήλωσε ο Χαράλαμπος Καρκούλιας, πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και πρόσθεσε ότι «το πατρινό καρναβάλι, που φέτος θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες, αποτελεί μια ανεπανάληπτη νησίδα κεφιού και απόδρασης από την δύσκολη καθημερινότητα» και «φιλοδοξεί να παρασύρει και να σαγηνεύσει όσους συμμετάσχουν, αλλά και όσους παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις στα συναρπαστικά μονοπάτια της χαράς, της διασκέδασης, της ανατροπής και της δημιουργίας».

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις της τελετής έναρξης, ο Χαράλαμπος Καρκούλιας τόνισε ότι «με γνώμονα προσαρμοσμένο στα δύσκολα οικονομικά δεδομένα της εποχής, προχωρήσαμε στο σχεδιασμό μιας ημέρας έναρξης, η οποία δεν στερείται σε τίποτα την αισθητική, την ποιότητα και τα αυθεντικά στοιχεία της καρναβαλικής διασκέδασης»

Φέτος οι δράσεις θα αρχίσουν στις 11 το πρωί και θα πραγματοποιηθούν σε δυο άξονες, στην πλατεία Γεωργίου, από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ και στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου θα στηθούν δυο μουσικές σκηνές, όπου θα παίζουν ζωντανά μουσικά συγκροτήματα και ορχήστρες, ενώ στον πεζόδρομο θα χορέψουν ομάδες και σχολές χορού.

Ακόμη θέατρο δρόμου θα δώσει παράσταση με ξυλοπόδαρους, θα παρουσιαστεί σόου με κούκλες, ενώ θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού με τη συμμετοχή πληρωμάτων.

Στις 5 το απόγευμα ζευγάρια στην πλατεία Γεωργίου θα σπάσουν το ρεκόρ της αγάπης: Στόχος είναι να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα ζευγάρια που θα χορέψουν μπλουζ.

Στις 6.30 το απόγευμα θα ξεκινήσει ένα μεγάλο πάρτι με το συγκρότημα των Vegas.

Στη συνέχεια, θα γίνει πομπή στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με επικεφαλής το βασιλιά καρνάβαλο, λευκό και μεγαλοπρεπή, τη βασίλισσα του καρναβαλιού, τον τελάλη και την καρναβαλική κουστωδία τους, συνοδεία ποδηλατών, η οποία θα καταλήξει στην πλατεία Γεωργίου.

Στις 9 το βράδυ, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του καρναβαλιού με τη δέουσα “καρναβαλική” επισημότητα και θα ακολουθήσει σόου με πυροτεχνήματα. Ταυτόχρονα, σύλλογοι σοκολατοριχτών θα τηρήσουν το παραδοσιακό αποκριάτικο έθιμο του σοκαλατοπόλεμου και θα παρουσιαστεί ένα νέο τραγούδι, που γράφτηκε ειδικά για το καρναβάλι.

Το υπαίθριο πάρτι και το καρναβαλικό κέφι, θα διαρκέσουν μέχρι αργά στην πλατεία Γεωργίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;