Λογοτεχνικές βραδιές | Διαβάζοντας τα 4 κουαρτέτα του Τ.Σ. ΕΛΙΟΤ

''DIABAZONTAS TA TESSERA KOYARTETA'' PHOTO

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού “διέλευσις” (Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, Τηλ.: 210 86 13 739) την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Δημήτρη Κωστελέτου, αρχιτέκτονα, η οποία θα περιστραφεί γύρω από τέσσερις βασικούς άξονες που αναδύονται από το έργο του Τ. Σ. Έλιοτ:

1. Μια αρχή που εμπεριέχει και ένα τέλος: Συνεχείς αποτυχίες κάτω από το βάρος της ανακρίβειας του αισθήματος, του ασύντακτου των συγκινήσεων, του άναρθρου του λόγου, της επιλεκτικότητας της μνήμης. Ακίνητοι προσπαθούμε να ανοιχτούμε, σε μία άλλη ένταση, σε μία απώτερη ένωση, σε μία βαθύτερη κοινωνία στο μέσω της απόγνωσης, που μας διαπερνά.

2. Μία συνθήκη απόλυτης απλότητας: Κάθε φράση ή πράξη είναι ένα βήμα προς το άγνωστο, ένα τέλος και μία αρχή, που είναι και το τελευταίο προς ανακάλυψη κομμάτι. Μία συνθήκη απόλυτης απλότητας είναι απαραίτητη όπου φωτιά και τριαντάφυλλο γίνονται ένα.

3. Οι χρονικές διαστάσεις αιώνια παρούσες στο τώρα: Όλες οι χρονικές διαστάσεις είναι αιώνια παρούσες στο τώρα. Το παρελθόν αντηχεί στη μνήμη. Το μέλλον αντιλαλεί στο δισταγμό. Ο χρόνος του παρόντος παίρνει τη μορφή του βλέμματος. Αυτός είναι ο ανεκτίμητος χρόνος της αφαίρεσης, μίας διαρκούς δυνατότητας – εικασίας, που δείχνει πάντα σε ένα τέλος πάντα παρόν.
Αυτό το «τώρα» είναι το ακίνητο σημείο του Κόσμου που γυρίζει. Ένα σημείο πέρα από το μορφοποιημένο και το άμορφο, χωρίς κατεύθυνση, πέρα από την κίνηση και την ακινησία. Ένα σημείο εσωτερικής ελευθερίας, λύτρωσης από τον καταναγκασμό, την επιθυμία και τη δράση, που περιβάλλεται από το λευκό φως της «ευφυΐας», που λειτουργεί εν χρόνω για να ξεπεράσει το χρόνο.

4. Η μεταμορφωτική αγάπη σημείο τομής του χρονικού με το άχρονο: Η μη μαρτυρία παρά το ότι είναι επιβεβλημένη συνδιαλέγεται με την μεταμορφωτική αγάπη, αυτό το κοινά ιδιοφυές πέρα από την επιθυμία.
Ανάμεσα στην εγγύτητα και την απόσταση η στιγμή, που δεν ανήκει κανείς στη δράση ή την αδράνεια, που δεν σκέφτεται τον καρπό της δράσης είναι η μόνη στιγμή, που μπορεί να καρποφορήσει στις ζωές των άλλων.

Στην απαγγελία χαρακτηριστικών αποσπασμάτων, η ηθοποιός Χρυσάνθη Κορνηλίου

Είσοδος ελεύθερη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;