Digibate | #Mitsotakis95 | Όλα όσα ακούστηκαν στη συζήτηση

O 95 ετών (παρακαλώ) τέως πρωθυπουργός, απάντησε στις ερωτήσεις νέων bloggers ξεκινώντας σε μία συζήτηση που κράτησε ούτε λίγο ούτε πολύ μιάμιση ώρα!

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Τι συγκρατούμε από τη συζήτηση

digibate mitsotakis vs bloggers

Για την επιχειρηματικότητα

Οι νέοι είναι υποχρεωμένοι να προσαρμοστούν στις συνεχείς και πιο ραγδαίες από ποτέ, αλλαγές. Θα πρέπει να βρουν καινοτόμες ιδέες, που απευθύνονται στις νέες ανάγκες που δημιουργούν οι αλλαγές.

Για τις μεταρρυθμίσεις στην Τριτοβάθμια – Ιδιωτικά πανεπιστήμια

Αυτή ήταν η δική μας ερώτηση, η οποία ήταν σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία. Ρωτήσαμε προς ποια κατεύθυνση πιστεύει ότι πρέπει να κινηθεί το υπουργείο παιδείας και αν η ίδρυση πανεπιστημίων με δίδακτρα είναι μονόδρομος, όπως στην Αγγλία για παράδειγμα που είναι δημόσια αλλά όχι δωρεάν η εκπαίδευση. Χαρακτηριστικό απόσπασμα της απάντησης: “Ήμουν από τους θεμελιωτές της δωρεάν παιδείας. […] Δεν είναι σωστό όμως, από το υστέρημα του έλληνα φορολογούμενου να πληρώνονται τα δίδακτρα για τους αιώνιους φοιτητές, ο οποίος συμβαίνει πολλές φορές να είναι και πλούσιος. […] Πρέπει να υπάρξουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, πρέπει να υπάρξουν δίδακτρα και πρέπει να υπάρξει βοήθεια για αυτούς που έχουν ανάγκη. Παιδεία δεν σημαίνει ισοπέδωση. Δεν πρέπει να υπάρχει ισοπέδωση προς τα κάτω. Δεν πρέπει οι κακοί να σταματούν τους καλούς. Πρέπει οι καλοί να προχωρούν και καθένας να τοποθετείτε εκεί που τοποθετείτε.  Πρέπει να υπάρξει κρίση. Όλοι πρέπει να κρίνονται και οι καθηγητές και τα πανεπιστήμια. Και φυσικά πρέπει να δουλέψουν περισσότερα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Κατά συνέπεια αυτό που χρειάζεται σήμερα στη παιδεία, είναι μεγαλύτερη προσπάθεια, αξιοκρατία και να ασχοληθούμε περισσότερη με αυτήν. Να της δώσουμε την προτεραιότητα”.

Πολιτισμός

Για τον πολιτισμό, ο επίτιμος, τόνισε την ανάγκη διαχωρισμού του με τον τουρισμό και τη δημιουργία ξεχωριστού υπουργείου πολιτισμού. Μέσω του πλούσιου πολιτισμού και της κλασικής παιδείας που οι περισσότεροι ξένοι διαθέτουν, θα μπορέσει αυτό να φέρει κέρδη στον τουρισμό.

Για την παρούσα πολιτική κατάσταση

“Αυτό που επικρατεί και είναι πρωτοφανές, είναι η έλλειψη διαλόγου.” Τόνισε πως τα κόμματα ακολουθούν μία στερεοτυπική διακυβέρνηση αυθόρμητων υποσυνείδητων επιθυμιών του λαού, ενώ όταν η κουβέντα έφτασε στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως πρέπει επιτέλους να γίνει κάποιος διάλογος και να έρθουν πιο κοντά οι δύο πλευρές.

“Χρειαζόμαστε να μην είμαστε απόλυτοι και μισαλλόδοξοι”, απάντησε χαρακτηριστικά.

Για τον φιλελεύθερο χώρο

Τοποθέτησε τον εαυτό του εξ ορισμού σε αυτόν τον χώρο και δήλωσε πως ήταν ο πρώτος που έβαλε αυτήν την υπογραφή στη Νέα Δημοκρατία. Ο σοσιαλισμός αποτυγχάνει (αναφέρθηκε και στην Αλβανία του Χότζα), όπως για παράδειγμα οι τριγμοί που προκαλεί στον Ολάντ στη Γαλλία.

Για την πορεία της Ευρώπης

Η πολυπόθητη ενότητα είναι πολύ δύσκολη. Δύσκολη, αλλά εφικτή. Θα αντέξει το Euro, αλλά η Γερμανία θα αναγκαστεί να κάνει βήματα προς τα πίσω. Διάλυση του Euro, σημαίνει άμεσος κίνδυνος διάλυσης της Ευρώπης, σε μία περίοδο όπου επικίνδυνοι ανταγωνιστές (Ιαπωνία, Κίνα, Βραζιλία κτλ κτλ) βρίσκονται σε άνθηση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίσης, περιέγραψε το πλαίσιο γύρω από τη δημιουργία της συνθήκης του Μάαστριχτ, καταλήγοντας πως γενικότερα ο προϋπολογισμός της ΕΕ, έχει μειωθεί, ενώ τα μέλη που προστέθηκαν από το 1992 και μετά, ήταν εξορισμού αδύναμα και χρήζοντα βοηθείας!

Δείτε όλη τη συνέντευξη την οποία μεταδώσαμε live στο σχετικό άρθρο: Digibate | Mitsotakis VS Bloggers Livestreaming!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;