Διακοπές στη Φολέγανδρο | Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε!

Ας το πάρουμε από την αρχή. Αν πιστεύεις ότι η Φολέγανδρος είναι το νησί, που θα βιώσεις ξέφρενες νύχτες, αγκαλιά με μωράκια, πίνοντας τεκίλες και ξερνώντας στα πεζοδρόμια παρέα με καφροιταλούς, είσαι σε λάθος μέρος.

Η Φολέγανδρος είναι για μένα, το πιο όμορφο – σικάτο – γαλήνιο – εκπλεπτυσμένο νησί των Κυκλάδων. (εννοώ που να συνδυάζει και τα 4 ταυτόχρονα)

Κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρετε λοιπόν για αυτήν είναι:

  • To camping του είναι κακό. Καταρχάς, δεν περνάει το ΚΤΕΛ από κει! Ακριβό για τις ανύπαρκτες υπηρεσίες του (κρύο νερό στις ντουζιέρες, κακές συνθήκες υγιεινής), συμπαθέστατος ο νεαρός στην ταβέρνα παρόλα αυτά. Μέτρια σκιά κατά τόπους. Μέτρια η θάλασσα, κακή η παραλία μπροστά του.
  • Το νησί έχει νορμάλ τιμές. Η μερίδα έκανε 6,5 ευρώ κατά μέσο όρο, (οι πατάτες τηγανιτές στις ταβέρνες 2,5€ -3€) και το ποτό 5€ – 6€. Το κοκτέιλ 7€ – 8€ και η μπύρα 3€ – 3,5€. Τρομερή εντύπωση, ότι μας έκοψαν ΠΑΝΤΟΥ αποδείξεις. Ακόμα και για ένα μπουκαλάκι νερό στις 5μιση ώρα από ένα σαντουιτσάδικο. Παντού!
  • Η μεταφορά γενικά ήταν θέμα. Αν δεν μείνεις στη χώρα, η ενοικίαση οχήματος, είναι σχεδόν μονόδρομος. Για μπάνιο, μπορείς να πάρεις το ΚΤΕΛ (με 2€ κόστος τη διαδρομή) και να πας στην Αγκάλη, από όπου είτε με καραβάκι, είτε περπατώντας το λόφο, μπορείς να επισκεφτείς 5 πανέμορφες και παρθένες παραλίες. 
  • Παραλίες που αξίζει να δεις είναι: Κάτεργο (40 λεπτά περπάτημα ή καραβάκι), Άγιος Νικόλαος (20 λεπτά περπάτημα από Αγκάλη ή καραβάκι), Λιβαδάκι (καραβάκι), Αμπέλι (ποδαράτο ή οδικώς (σίγουρα οδικώς βασικά)), Σερφιώτικο (αν σε φωτίσει ο θεός και δεν φυσάει). Τέλος φυσικά, η Αγκάλη, όπου έχει και τα ταβερνάκια της. Στις περισσότερες από αυτές, ο γυμνισμός, δεν είναι ότι απαγορεύεται κιόλας..
  • Που να φάω; Γενικά παράπονο δεν έχω. Κάθε μέρα σκοράραμε στην επιλογή ταβέρνας. Και οι ταβέρνες στην Αγκάλη, και οι ταβέρνες στην κεντρική πλατεία και κυρίως οι ταβέρνες στην Άνω Μεριά, ήταν πολύ δυνατές και με λογικές τιμές.
  • Νυχτερινή ζωή; Χμμμ, εδώ υπάρχει ένα θέμα. Η Φολέγανδρος διαθέτει περίπου 10 μπαράκια για να πιεις ποτάκι. Δύο σε πιο άφτερ ρυθμούς. Το ένα σε πιο κλαμπ (Patitiri) και ένα σε πιο εναλλακτικό (Ba – raki). Γενικά, αυτό που παίζει πιο πολύ, είναι το “παίρνουμε τα ποτά μας και αράζουμε στην πλατεία και τα λέμε”.
  • Τι κόσμο μαζεύει; Ζευγάρια. Ζευγάρια παντού. Ζευγάρια όλων των ειδών και των πιθανών συνδυασμών.

Τι να κάνω για να αξιοποιήσω το νησί;

1. Περπάτημα. Χάραξε έναν πιθανό προορισμό για κάθε μέρα, ετοιμάσου με τα απαραίτητα εφόδια (νερό, τροφή, αντιηλιακά) και ξεκίνα το περπάτημα. Θα απολαύσεις τη θέα, θα δοκιμάσεις τις αντοχές σου και θα κάνεις και καλή προθέρμανση για να μπεις με όρεξη στα πεντακάθαρα νερά!

2. Να επισκεφτείς την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και να απολαύσεις τη θέα και το ηλιοβασίλεμα.

3. Κυρίως, να θυμάσαι πως στη Φολέγανδρο, δεν πας για να σπάσεις τη ρουτίνα της καθημερινότητας με διασκέδαση. Πας για για ξεχαστείς από τα άγχη και τις σκοτούρες, την πίεση και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας, με στόχο τη γαλήνη και το φόρτισμα των μπαταριών! Ζήσε το χαλαρά και ήρεμα και που ξέρεις, μπορεί να βρεθείς σε ένα ξωκκλήσι στη μέση του πουθενά, σε ένα νησιώτικο πανηγύρι, να ακούς από εξαιρετικό βιολιστή ακραία ορχηστρική version του “Μου λείπεις” από Μαζωνάκη, πίνοντας άφθονο κρασί και χορεύοντας με τον Λόκο του χωριού!

ΥΓ: Ευχαριστώ πολύ τον Πάνο τον Bl για τις φωτογραφίες που πάνε για National Geographic κανονικά
ΥΓ2: Το τραγούδι του Βοnobo αφιερωμένο στον Βοnobo.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
 1