Εκστρατεία καθαρισμού στους δρόμους της Αθήνας

47657-106061

Από σήμερα η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με ομάδες πολιτών, ξεκίνησε εκστρατεία καθαρισμού και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της πρωτεύουσας.

Πιο συγκεκριμένα, η εκστρατεία, που θα έχει συνολική διάρκεια τριών μηνών, ξεκινά από την οδό Αθηνάς και κατ’ αρχήν θα επεκταθεί στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ερμού.

Μάλιστα, στόχος της εκστρατείας είναι ο συστηματικός καθαρισμός των επιφανειών όλων των κτιρίων, δημόσιων και ιδιωτικών, η επιδιόρθωση και ενίσχυση του φωτισμού, η αποκατάσταση των μικρών στύλων αποτροπής της παράνομης στάθμευσης και η ανανέωση των διαβάσεων κυκλοφορίας πεζών.

Επίσης, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, «η τεράστια βελτίωση στα ζητήματα καθαριότητας στην Αθήνα αδικείται από τη γενικότερη εικόνα. Γι’ αυτό είναι άμεσος στόχος μας, σε πρώτη φάση, οι καθαροί τοίχοι στους μεγάλους δρόμους, όπως η Αθηνάς, η Σταδίου, η Πανεπιστημίου και σε σημεία με μεγάλη συμβολική αξία».

Όμως, δεν αρκεί η εκστρατεία του δήμου Αθηναίων, τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων. «Χρειάζεται η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των καταστηματαρχών. Η παγκόσμια πρακτική δείχνει ότι χρειάζεται επιμονή και διαρκής ενεργοποίηση, προκειμένου να διατηρηθούν οι μεγάλες επιφάνειες σε καλή κατάσταση», σημειώνει.

Και καταλήγει αναφέροντας ότι ο δήμος Αθηναίων βρίσκεται «σε αναζήτηση χώρων, που θα χρησιμοποιηθούν ως τρόπος έκφρασης νεανικών ομάδων που ασχολούνται με το καλλιτεχνικό γκράφιτι».

Για την εκστρατεία, οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων προχώρησαν σε εκπαίδευση των εργαζομένων στη χρήση καθαριστικών προϊόντων και προστατευτικών υλικών για τις προσόψεις των κτιρίων.

Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Ανδρέας Βαρελάς, «ήδη συγκροτείται στη διεύθυνση Καθαριότητας ειδική ομάδα που θα ασχολείται μόνο με τον καθαρισμό επιφανειών.

»Εκτός από τα ειδικά υλικά που απαιτούνται, χρειάστηκε και ειδική εκπαίδευση των συγκεκριμένων υπαλλήλων του Δήμου, διότι η επαναφορά των επιφανειών στην αρχική τους μορφή είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση.

»Γίνεται ο καθαρισμός, αφαιρούνται οι εναπομείνασες σκιές και αμέσως τοποθετείται το προστατευτικό υλικό, που καθιστά εύκολο το σβήσιμο, σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να το ξαναβάψει».

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία και τη διάρκεια της δράσης, παίζει και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, υποστηρίζει ο δήμος Αθηναίων.

Έτσι ο Δήμος έχει απευθύνει κάλεσμα σε ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, ώστε να εμπλακούν όσο το δυνατόν περισσότερο στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των ιστορικών οδών της πρωτεύουσας.

Από την άλλη, η υπεύθυνη του δήμου Αθηναίων για τις Ομάδες Πολιτών, Αμαλία Ζέπου, τονίζει πως «είναι σαφές ότι μια τέτοια προσπάθεια έχει επιτυχία, όταν την αγκαλιάζουν ομάδες πολιτών, κάτοικοι και επαγγελματίες, αφού αυτοί είναι που ουσιαστικά εγγυώνται τη διατήρηση των δρόμων σε καλή κατάσταση».

Και καταλήγει ότι «το ενδιαφέρον ομάδων και επαγγελματιών να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση και να οργανώσουν τη συντήρηση των επιφανειών είναι μεγάλο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;