Τσίπρας έτοιμος για όλα!

Τσίπρας έτοιμος για όλα!Μήνυμα ανατροπής και δυνατότητας άμεσης ανάληψης διακυβέρνησης από τη Θεσσαλονίκη

Με ομιλία του από τον Λευκό Πύργο την Παρασκευή της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επίσκεψή του στην 78η ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε επικριτικός περισσότερο από κάθε άλλη φορά για την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλο, αλλά και πιο σίγουρος από ποτέ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος και πρέπει να αναλάβει χωρίς χρονοτριβή τα ηνία της χώρας για να αποφευχθούν τα χειρότερα για τον ελληνικό λαό.

Σε αυτή την κατεύθυνση, παρουσίασε ένα πλαίσιο δεσμεύσεων μίας κυβέρνησης της αριστεράς, μιλώντας για ώρα «ανατροπής» των «παραμυθιών της Χαλιμάς» και ριζικά διαφορετική διακυβέρνηση με ένα «νέο κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό συμβόλαιο, σε μία συμφωνία, που θα δεσμεύει εμάς απέναντι στο λαό, αλλά και το λαό απέναντι στα μεγάλα καθήκοντα για τη σωτηρία του ίδιου, της κοινωνίας και της χώρας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την κατάργηση του μνημονίου από το βράδυ των εκλογών όποτε αυτές γίνουν και έθεσε ως κορωνίδες της πολιτικής του κόμματός του τα εξής:

– Σκληρή και αποφασιστική επαναδιαπραγμάτευση για το επαχθές χρέος, για σημαντικό κούρεμα με ευνοϊκούς όρους, περίοδο χάριτος και ρήτρα ανάπτυξης, όπως έγινε με τη Γερμανία το 1953.

– Εφαρμογή ενός δραστικού προγράμματος κοινωνικής σωτηρίας και ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης. «Για τους φτωχούς, τους άνεργους, τους σακατεμένους από τη λιτότητα, θα είναι νόμος: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», είπε χαρακτηριστικά.

– Σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης με επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προμνημονιακά επίπεδα και άλλες φιλολαϊκές εργασιακές και φορολογικές ρυθμίσεις, όως και εθνικοποιήσεις τραπεζών για να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο ανάπτυξης για τον τόπο.

– Ριζική, ζωογόνα, δημοκρατική επανίδρυσηςγια το πολιτικό σύστημα και τερματισμό διαφθοράς και διαπλοκής.

-Τέλος, σε ό,το αφορά στην ΕΡΤ είπε ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ θα επαναλειτουργήσει ως σύγχρονη, αξιοκρατική, πλουραλιστική και ταυτόχρονα ανταγωνιστική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;