ΑΝΤΑΡΣΥΑ | Αντιφασιστική διαδήλωση σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στο Κερατσίνι και σε όλη τη χώρα

download

Ήδη πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο σημείο της δολοφονίας στο Κερατσίνι.

Εκτός της συγκέντρωσης που έχουν ετοιμάσει τα συνδικάτα Πειραιά για σήμερα το απόγευμα στις 17.30 στη Νίκαια και τη συγκέντρωση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο σημείο της δολοφονίας στις 18:00, πολλές ακόμη εχουν ήδη ανακοινωθεί ή οργανώνονται σε πόλεις της Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 στην Ροτόντα. Στη Μυτιλήνη θα υπάρξει συγκέντρωση πάλι στις 18:00 στην πλατεία Σαπφούς. Στην Πάτρα υπάρχει αυτή την στιγμή αντιφασιστικό μπλοκ στην πορεία των καθηγητών, ενώ καθορίζεται από ώρα σε ώρα απογευματινή συγκέντρωση για τη δολοφονία. Στην Κοζάνη θα συγκεντρωθούν στις 19:00 στην κεντρική πλατεία, ενώ στην Κομοτηνή το ραντεβού καθορίστηκε για τις 18:00 στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έβγαλε δελτίο Τύπου για τη δολοφονική επίθεση του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι:

«Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο – χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.

Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί.

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη.

Ο φασισμός θα τσακιστεί.»

Από την άλλη, η Χρυσή Αυγή διαψεύδει τα περί εμπλοκής μελών της στο φονικό στο Κερατσίνι.

«Ουδεμία σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με αυτό το θλιβερό συμβάν… Μέλη και οπαδοί μας δεν έχουν καμία σχέση με τη δολοφονία στο Κερατσίνι», δήλωσε στο ραδιόφωνο ΣΚΑΙ ο Ηλίας Κασιδιάρης διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα περί εμπλοκής μελών του κόμματος στο φονικό στο Κερατσίνι.

«Πάνε κάποια υποκείμενα και μας κατηγορούν και δημιουργούν κλίμα πόλωσης και πολέμου», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

«Μας πετάνε λάσπη και εκμεταλλεύονται το αίμα ενός πολίτη για πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας δεν είναι δυνατόν ο κάθε αλήτης να βγαίνει και να μας υβρίζει. Δεν μπορεί επειδή ειπώθηκαν κάποια πράγματα στο Μελιγαλά να μας εμπλέκουν με ένα έγκλημα» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης καταλήγοντας πως η Χρυσή Αυγή θα κινηθεί νομικά κατά όσων προσπαθούν να εμπλέξουν το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου με το έγκλημα στην Αμφιάλη, όπου ένας 45χρονος δολοφόνησε με μαχαίρι 34χρονο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;