Οι αντιδράσεις για τη δολοφονία του Φύσσα στα κοινωνικά δίκτυα

Εκατοντάδες like έχουν ήδη γίνει στη σελίδα στο Facebook που δημιουργήθηκε στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, του 34χρονου που δολοφονήθηκε από μέλος της Χρυσής Αυγής χθες βράδυ στο Κερατσίνι.

«Ο 34χρονος αντιφασιστής Killahp (σ.σ. το όνομα που χρησιμοποιούσε ο 34χρονος ως ράπερ) μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από μέλος του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή» γράφει το μήνυμα που έχουν αναρτήσει οι δημιουργοί της σελίδας, ενώ έχουν ήδη αναρτηθεί και ειδήσεις για το φονικό στο Κερατσίνι, μηνύματα, φωτογραφίες του άτυχου 34χρονου αλλά και video.

Παρ’ όλα αυτά οι περισσότερες αντιδράσεις σημειώνονται στο Twitter, όπου η προσέγγιση του θέματος είναι διαφορετική από όλες τις πλευρές, παρά τη συνολική καταδίκη της δολοφονίας.

“Αυτα συμβαίνουν σε μια κοινωνία που οι σοβαροί δημοσιοκαφροι ενοχλούνται απ το Burberry του Τσίπρα κι όχι απο το μαύρο του φασισμού!”, γράφει ένας χρήστης.

“Θέλετε να με πείσετε ότι 500.000 Έλληνες, που ψήφισαν ΧΑ, «δεν γνώριζαν» ή «παραπλανήθηκαν»… Δεν θα τους κάνω τη χάρη…”, λέει κάποιος άλλος.

“Μη κλαίτε για αυτούς που έφυγαν με ψηλά το κεφάλι… Να κλαίτε για αυτούς που μένουν πίσω… Ξυπνήστε και αντισταθείτε! Καλό ταξίδι αδερφέ…”, αναφέρει ένας άλλος χρήστης.

“Τι κάνετε ρε; Για ποια ιδεολογία σκοτώνεστε; Για τα ψηφαλάκια; Δεν υπάρχουν νόμοι σε αυτό το κωλοκράτος; Πρέπει να σταματήσει τώρα όλο αυτό!”, σημειώνει άλλος.

“Τι σημασία έχει αν θα “τους τσακίσετε” και αν θα “το πληρώσουν”; Το παιδί έφυγε. Το μίσος πρέπει να σταματήσει, το μίσος και η βία πρέπει να κάνουν πέρα. Δεν είναι απάντηση. Καλό ταξίδι στο παιδί, κουράγιο στην οικογένεια του”.

“Θάνατος στο φασισμό σ’ ολάκερη τη γη”.

“Καλό σου ταξίδι! Έλληνες μην πέσουμε στην παγίδα του νέου εμφυλίου στο οποίο οδηγούν την χώρα”.

“Μα τι λαός είμαστε επιτέλους….???
Δεν μας φτάνουν όσα περνάμε τώρα αρχίσαμε να σφαζόμαστε και μεταξύ μας!!!”.

“Η απόλυτη ΚΑΤΑΝΤΙΑ…
Και όλοι εσείς που πίσω από το πρόσχημα της Κρίσης υποστηρίζετε διάφορα Φασιστοειδή για να εκφράσετε την αντίδραση σας στο σύστημα να ξέρετε πως κάποτε θα έρθει και η σειρά σας να πληρώσετε το τίμημα !!!”.

Τέλος, επειδή το θύμα, ο Παύλος Φύσσας, ονόματι Killah P, είχε συνθέσει αρκετά τραγούδια, ύφους low bap και hip-hop και ήταν γνωστός για την αντιφασιστική του δράση, παραθέτουμε εδώ τη διασκευή του “Σιγά μην κλάψω” του Γιάννη Αγγελάκα, με διασκευασμένη μουσική και στίχους του Killah P.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;