Ομπάμα | Υπεύθυνη η ρεπουμπλικανική εμμονή για το blackout

obama-404_683031c

Ο Μπαράκ Ομπάμα κατηγορεί τους Ρεπουμπλικάνους για “ιδεολογική σταυροφορία” που έχει στόχο την μεταρρύθμισή του για το σύστημα υγείας και κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν άνευ όρων για να συνεχιστεί η λειτουργία των κυβερνητικών υπηρεσιών. “Κλείσανε την κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας ιδεολογικής σταυροφορίας για την στέρηση μιας προσιτής οικονομικά υγειονομικής περίθαλψης από εκατομμύρια Αμερικανούς”, δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα από τον κήπο του Λευκού Οίκου, αναφερόμενος στην εμμονή των Ρεπουμπλικάνων να αρνούνται την προοδευτική αλλαγή κάλυψης περισσότερων Αμερικανών από το σύστημα δημόσιας υγείας των, εκβιάζοντας με την κοινοβουλευτική καταψήφιση εκταμίευσης των απαραίτητων τακτικών κονδυλίων για τη λειτουργία κρατικών υπηρεσιών και δημοσίων υπάλληλων, μεγάλος αριθμός εκ των οποίων βρίσκεται πλέον σε διαθεσιμότητα μετά τους αντιδραστικούς χειρισμούς των συντηρητικών στις ΗΠΑ.

Οι συνέπειες…

1.Το υπουργείο Άμυνας θα… διαλυθεί κατά το ήμισυ . Περίπου το 50% των πολιτικών υπαλλήλων του Πενταγώνου, που είναι και ο μεγαλύτερος εργοδότης του δημόσιου τομέα, θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών. Οι στρατιωτικές μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν αλλά οι μάχιμοι θα πληρώνονται με καθυστέρηση.

2. Θα παγώσει ο εικαστικός τομέας της χώρας. Τα 368 πάρκα και μουσεία των ΗΠΑ θα βάλουν “λουκέτο” όπως και ο τεράστιος ζωολογικός κήπος στην Ουάσινγκτον.

3. Το 95% από τους συνολικά 16 χιλιάδες υπαλλήλους του Οργανισμού Περιβάλλοντος (EPA) ,που είναι υπεύθυνος για τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και τη ρύπανση, θα… πάει σπίτι του.

5. Τα εθνικά Ινστιτούτα Υγείας θα παραμείνουν ερμητικά κλειστά για νέους ασθενείς που προορίζονται για πειραματικές θεραπείες.

Σημειωτέων ότι το πρώτο «λουκέτο» στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν επί Κλίντον. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε βάλει προσωρινό λουκέτο στις υπηρεσίες της για διάστημα περίπου τεσσάρων εβδομάδων το 1995-1996, λόγω διαφωνίας ανάμεσα στον Δημοκρατικό πρόεδρο , Μπιλ Κλίντον και το τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο για τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος καιτης παιδείας στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό του 1996.

Ήμαρτον! Ούτε παιδιά 5 ετών τέτοιον τζαναμπετισμό. Και μετά κάνουν κριτική στον Ομπάμα ότι δεν κινείται όσο προοδευτικά έχει υποσχεθεί. Οι Ρεπουμπλικάνοι σε λίγο θα αυτοπαραμυθιάζονται ότι μονομαχούν με τον μαύρο Λένιν! Συμπέρασμα: Η νεοφιλελεύθερη βλακεία παραμένει και στις δυο πλευρές αήττητη. Τουλάχιστον, όμως, ο Μπάρακ το παλεύει…

Η επίσημη ανακοίνωση διακοπής λειτουργίας και μερικές ακόμα από τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Ομπάμα να αποτρέψει την «πιστολιά» να ρεπουμπλικανών, λόγω της άρνησής ακόμα να πιστέψουν (και) ο Ρόμνεϊ έχασε από τον Αφροαμερικανό στις τελευταίες προεδρικές εκλογές…


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;