Πανεπιστήμιο Πατρών | Ανοικτή επιστολή για τις διαθεσιμότητες στον Πρωθυπουργό

Από neolaia.gr Team 12 Οκτωβρίου 2013

Πανεπιστήμιο Πατρών

Ανοιχτή επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά έστειλαν δεκατρείς φορείς για την κατάργηση 118 θέσεων διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η ανοικτή επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, θεωρούμε ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 118 διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών σε σύνολο 457 (το 26%) είναι αδικαιολόγητη και άδικη. Γι αυτό ζητάμε την απόσυρσή της.

Η εν λόγω απόφαση δεν προκύπτει από καμία μελέτη. Αντίθετα, έρχεται σε αντίθεση με τις εκθέσεις της Διοίκησης του Πανεπιστημίου προς το Υπουργείο για τις ανάγκες του σε προσωπικό και τις εκθέσεις των αξιολογήσεων των ακαδημαϊκών του Τμημάτων από ανεξάρτητους κριτές.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει ζητήσει από την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση και ο εκσυγχρονισμός των διοικητικών δομών του με συστηματικό όμως τρόπο, αυτόν που πρότεινε το ίδιο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην προκήρυξη του σχετικού προγράμματος με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ (Πρόσκληση 56), με βάση την οποία έχει υποβάλει σχετική πρόταση.

Με τη διαθεσιμότητα 118 υπαλλήλων, η Πολιτεία υποθηκεύει τη δυνατότητα συνέχισης της 50ετούς προσφοράς του Πανεπιστημίου στην ανάπτυξη της χώρας και της περιοχής μας. Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι ο μεγαλύτερος φορέας έρευνας και εκπαίδευσης της Περιφέρειάς μας με εξαιρετική πορεία και διεθνή καταξίωση. Με την εκπαίδευση δεκάδων χιλιάδων νέων επιστημόνων και την προώθηση της ερευνητικής γνώσης και καινοτομίας, είναι πυλώνας ανάπτυξης όχι μόνο για την Πάτρα και το Αγρίνιο, αλλά για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μια περιφέρεια από τις πιο υποβαθμισμένες της Ευρώπης με προβλήματα αποβιομηχάνισης και υψηλής ανεργίας. Η αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου Πατρών θα οξύνει δραματικά τα ήδη τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της περιοχής.

Με τιμή

Γεώργιος Παναγιωτάκης

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών

Χαράλαμπος Γαβράς

Πρόεδρος Συμβουλίου Διοίκησης Πανεπιστημίου Πατρών

Απόστολος Κατσιφάρας

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Γιάννης Δημαράς

Δήμαρχος Πατρέων

Παύλος Μοσχολιός

Δήμαρχος Αγρινίου & Πρόεδρος ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

δρ. Αθανάσιος Γιανναδάκης

Πρόεδρος Τ.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδας

Λαμπρόπουλος Σωτήριος

Πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Αχαΐας

Χρονόπουλος Ιωάννης

Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Αχαΐας

Μαστοράκου Αννα

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αχαΐας

Σοφιανόπουλος Ανδρέας

Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας

Παπάκος Νικόλαος

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας

Πλάτων Μαρλαφέκας

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας

Ρώρος Γεώργιος

Πρόεδρος Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας»

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486