7 Ιταλικά εστιατόρια για να ξέρεις χωρίς να ρωτάς

7 ιταλικά εστιατόρια για να ξέρεις χωρίς να ρωτάςΕπτά ιταλικά εστιατόρια από τη Βουλιαγμένη ως το Φάληρο, για να ξέρεις που να πας, χωρίς να ρωτήσεις. Μην μας ρωτήσεις, ποιο είναι το αγαπημένο μας, γιατί δεν υπάρχει. Πάει ανάλογα με την περίσταση.

Ίσως η πιο συχνή ερώτηση, απορία και αναζήτηση του σαββατοκύριακου να είναι η “ξέρεις κανένα καλό ιταλικό εδώ κοντά;”. Και η απάντηση βέβαια, ναι μεν υπάρχει, αλλά το ιταλικό είναι ένα φαγητό όπου ο καθένας έχει διαφορετικές απαιτήσεις, διότι θεωρητικά είναι η πιο οικεία κουζίνα από τις διεθνείς, αφού εδώ και 30 χρόνια η Αθήνα, αν έχει κάτι σε μεγάλο αριθμό, είναι ιταλικά εστιατόρια ή εστιατόρια που νομίζουν ότι είναι ιταλικά.

Το Nou-Pou.gr κάθισε και επέλεξε τα επτά εστιατόρια, που είναι μια καλή απάντηση στην παραπάνω ερώτηση. Δεχόμαστε και (νέες) προτάσεις.

Vincenzo

Για τους “ντόπιους” είναι η εύκολη (χωρίς αυτό να είναι υποτιμητικό) λύση, όταν θέλουν ιταλική γεύση εδώ και τώρα. Το “εδώ” πάει και στο ότι έχει και delivery, ενώ το “τώρα” πάει στο ότι είναι γρήγορο, είτε πας εκεί, είτε περιμένεις τα πιάτα του στο σπίτι. Βασικό ατού του Vincenzo η πίτσα του, τα decent πιάτα ζυμαρικών του, ενώ κανείς δεν ξεχνάει, ειδικά σε εποχές κρίσης τη value for money φιλοσοφία του.

Pepe Nero

nero

Παλιότερα ήταν ένα μικρό ιταλικό, στη Φοίβης, εκεί που τώρα δεσπόζουν τα καλαμάκια, τα ψαράκια και τα μπεργκεράκια (του Burger Joint). Η τότε επιτυχία του, έκανε απαραίτητη τη μετακόμιση και από το 2009 συνεχίζει ανενόχλητο την πορεία του στην ησυχία της Κύπρου, λίγο πριν πέσεις πάνω στα σύρματα του Γκολφ Γλυφάδας. Ο σεφ Βασίλης Πέτσουλης βγάζει όλη την πείρα του στο μενού και το Pepe Nero μέσα από ραβιολόνια με σπανάκι και μοτσαρέλα και άλλα δικής του παραγωγής ζυμαρικά, παραμένει ένα από τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της περιοχής.

Al Bacio

Η ερώτηση “ξέρετε κανένα καλό ιταλικό;” Καταλήγει τον τελευταίο καιρό στην απάντηση “ναι, το Al Bacio”, ειδικότερα όταν ο καιρός απαιτεί θέα θάλασσα, οπότε ο κόλπος της Βουλιαγμένης είναι ιδανικό ντεκόρ για να συνοδεύσει το πιάτο σου. Οι ταλιατέλες σε λευκή κρέμα με γαρίδες και κολοκύθι και τα μπουκατίνι ραγού με πορτσίνι είναι πιάτα που θα χειροκροτήσεις, ενώ μην ξεχάσεις να ξεκινήσεις με pizza με γκορκοντζόλα και λάδι τρούφας. NP approved ξεκάθαρα.

Da Bruno

Η ιστορία του, αν την ξεφυλλίσεις από την αρχή, φτάνε πίσω τα τριάντα χρόνια, όταν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Δημήτρης Τσουκάρης, αποφάσισε να μάθει τους Αθηναίους ότι εκτός από το σουβλάκι υπάρχουν κι άλλες γεύσεις που έρχονται από κοντά, δηλαδή από το γείτονα. Το Da Bruno είναι ένα από τέσσερα πιστοποιημένα, αυθεντικά ιταλικά της Αθήνας και αυτό δεν το λένε μόνο τα χαρτιά, αλλά το φωνάζουν και τα πιάτα του.

Il Salotto

salotto

Προσεγμένο από το ντεκόρ του μαγαζιού μέχρι το ντεκόρ του φαγητού, το Il Salotto έχει καταφέρει εδώ και αρκετά, πλέον, χρόνια να είναι ένα από τα πιο ποιοτικά ιταλικά εστιατόρια της Γλυφάδας. Εξαιρετικό service, πολύ λογικές τιμές για αυτό που προσφέρει και γεύσεις που ξεχωρίζουν για τα υλικά τους. Οι παπαρδέλες trifole με τα διαφορετικά μανιτάρια και την τρούφα, το ριζότο με τα θαλασσινά αλλά και η γνώση που έχει το προσωπικό του, είναι πράγματα που δεν σε θα αφήσουν να φύγεις ανικανοποίητο.

Sale Bianco

bianco

Με λίγα χρόνια στις πλάτες του (άνοιξε το 2010) αλλά πολύ καλή υποδοχή από το κοινό της Γλυφάδας, το Sale Bianco είναι ένα ιταλικό για το μεσημέρι μετά τις βόλτες στις βιτρίνες και το βράδυ πριν τα ποτά. Η pizza trufa, τα νιόκι με κοτόπουλο και μπρόκολο, αλλά και γενικώς τα περισσότερα από τα πιάτα του είναι αποδείξεις ότι ο σεφ Salvatore Andolina ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του.

Peccati di gola

Το πιο σημαντικό σε μια οικογένεια είναι το όνομα και πως αυτό συνεχίζει μέσα στο χρόνο. Η Naomi και Talita Sigillo, κόρες του Vincenzo με τις επιτυχίες στην Αθήνα, τη Μύκονο και κυρίως στη συνείδηση του κόσμου ως ένας από τους καλύτερους γνώστες της ιταλικής κουζίνας τα τελευταία 30 χρόνια, κρατάνε το όνομα Sigilo πολύ ψηλά. Το Peccati di gola είναι ένα (πιστοποιημένο) αυθεντικό εστιατόριο, με τα ζυμαρικά (πολύ) al dente, την pizza εξαιρετικά ψημένη και λεπτή και τις τιμές χαμηλές. Άλλωστε, στην Ιταλία, τι παραπάνω θα βρεις σε ένα καλό εστιατόριο;

Nou-Pou.gr | Μάθε τη Νότια πλευρά της πόλης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;