Μήνυση στον Μπομπ Ντίλαν για ρατσισμό

o-mpomp-ntilan-melos-akadimias-grammaton-texnon

Το Συμβούλιο Κροατών της Γαλλίας μήνυσε τον Μπομπ Ντίλαν, για λόγους ρατσισμού.

Πιο συγκεκριμένα, αφορμή αποτέλεσε μια δήλωση του Ντίλαν σε συνέντευξη που είχε δώσει πέρυσι στη γαλλική έκδοση του περιοδικού Rolling Stone, όταν απάντησε σε ερώτηση για τη σύγκριση της σύγχρονης πραγματικότητας στις ΗΠΑ με ό,τι συνέβαινε το 1860 και για το ζήτημα του χρώματος.

Μάλιστα, ο Ντίλαν απάντησε ότι η «Αμερική έχει πρόβλημα με το χρώμα. Ο ένας κάθεται στον σβέρκο του άλλου επειδή έχει διαφορετικό χρώμα. Είναι το αποκορύφωμα του παραλογισμού και θα οδηγήσει κάθε έθνος σε οπισθοδρόμηση ή οποιαδήποτε γειτονιά. Οι μαύροι ξέρουν ότι κάποιοι λευκοί δεν ήθελαν να σταματήσει το καθεστώς δουλείας και δεν γίνεται να προσποιούνται ότι δεν το γνωρίζουν. Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται και σήμερα. Οπως οι Εβραίοι διαισθάνονται το αίμα των Ναζί και οι Σέρβοι το αίμα των Κροατών».

Έτσι, αυτή η δήλωση περί Σέρβων και Κροατών προκάλεσε την αντίδραση της σερβικής κοινότητας στο Παρίσι, με την κατηγορία της «προτροπής μίσους».

«Δεν μπορεί να συγκρίνει τους εγκληματίες Κροάτες με όλους τους Κροάτες. Βέβαια δεν έχουμε κάτι εναντίον του περιοδικού ή του Μπομπ Ντίλαν ως καλλιτέχνη», είπε ο πρόεδρoς των Κροατών της Γαλλίας.

Από την άλλη, τα γαλλικά δικαστήρια δέχτηκαν να εκδικάσουν την υπόθεση και ζήτησαν από τον τραγουδοποιό να εμφανιστεί κατά τη διαδικασία της εκδίκασης, ενώ ο Βλάτκο Μάριτς, πρόεδρος της Κροατών στη Γαλλία δηλώνει ότι, παρότι η Γαλλία διαθέτει αυστηρούς νόμους για την υποκίνηση ρατσιστικού μίσους, το μόνο που επιδιώκει είναι μια συγγνώμη.

Τέλος, ο Μπομπ Ντίλαν μόλις πρόσφατα βραβεύτηκε από τη γαλλική κυβέρνηση με την ύψιστη διάκριση, το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;