Τέλος στα Windows XP, πρόβλημα στα ΑΤΜ;

ATM

Μεγάλο πρόβλημα θα προκαλέσει η παύση της υποστήριξης της Microsoft προς τα Windows XP τον ερχόμενο Απρίλιο, στο σύνολο των Μηχανών Αυτόματης Ανάληψης Μετρητών (ΑΤΜ).

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί το 95% των Μηχανών Αυτόματης Ανάληψης Μετρητών παγκοσμίως, “τρέχει” με Windows XP, όπως αναφέρει η εταιρεία NCR που διαχειρίζεται και διανέμει το μεγαλύτερο αριθμό ATM’s στον κόσμο.

Έτσι, αν και τo περιβάλλον Windows δεν είναι εμφανές στον τρόπο που ο εκάστοτε καταναλωτής αλληλεπιδρά με τα μηχανήματα αυτά, υποστηρίζεί από τα μετόπισθεν τo τραπεζικό λογισμικό που “τρέχει” στην επιφάνεια του κάθε μηχανήματος ATM.

Επομένως, πρόκειται να επηρεαστεί το σύνολο των μηχανών αυτόματης ανάληψης που τρέχουν το εν λόγω λογισμικό, όπως αναφέρει η NCR.

Μάλιστα, η προθεσμία της παύσης υποστήριξης των Windows XP και της αναβάθμισής τους, σε νεότερο λογισμικό (κυρίως Windows 7) ήταν γνωστή από καιρό στον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα, σύμφωνα με την NCR.

Ωστόσο, λόγω της αργής αντίδρασης των Τραπεζικών οργανισμών παγκοσμίως, οι περισσότεροι πρόκειται να αγοράσουν επέκταση της υποστήριξης της Microsoft για τα Windows XP, τουλάxιστον για έναν ακόμη χρόνο, έως ότου να αναβαθμίσουν τo software των ATM.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;