Terranova: Η «κοινωνική» μηχανή αναζήτησης

619326_terranova

Μεταξύ 7 και 11 Μαρτίου θα παρουσιαστεί στο παγκοσμίου φήμης διαδραστικό φεστιβάλ SXSW (South by South West) στο Όστιν του Τέξας, η ελληνικής έμπνευσης «κοινωνική» μηχανή αναζήτησης Terranova.

Μάλιστα, στο εν λόγω φεστιβάλ πρωτοπαρουσιάστηκαν το Twitter και το Foursquare, ενώ η Terranova, όπως ονομάζεται, είναι η εφαρμογή που συνδέει το χρήστη με ανθρώπους, τόπους, εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Έτσι, φέτος, η πρωτοποριακή ιδέα του Έλληνα επιστήμονα της πληροφορικής και πετυχημένου CEO, Γιώργου Στόικου από τη Θεσσαλονίκη, να δημιουργήσει την Terranova, εντυπωσίασε διοργανωτές και κριτές του SXSW και επελέγη για να παρουσιαστεί ως φιναλίστ στην κατηγορία «κοινωνικών» (social) τεχνολογιών του φεστιβάλ.

Πιο συγκεκριμένα, η Terranova είναι ένας έξυπνος προσωπικός βοηθός για συσκευές iOS (Apple iPhone και iPad) και Android και σύντομα για το διαδίκτυο, που φιλοδοξεί να γίνει «one-stop-shop» για κάθε δραστηριότητα. Ο χρήστης προφέρει ή γράφει στην εφαρμογή εντολές όπως «βρες μου δραστηριότητες με ζωντανή μουσική», «εντόπισε VIP clubs», «αγόρασε εισιτήρια μπάσκετ», «βρες μου ταξί», «βρες μου προσωπικό γυμναστή»- και η εφαρμογή τον φέρνει σε επαφή με ανθρώπους, μέρη και δραστηριότητες γύρω του, σχετικές με την αναζήτησή του.

Τέλος, η εφαρμογή, είναι ήδη διαθέσιμη, πιλοτικά, στην Ελλάδα στο App Store (Terranova!) της Apple και στο Google Play (AppTerranova).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;