Σε 30 χρόνια τα ρομπότ θα εκτελούν το 70% της εργασίας!

RobotNaoNextGen2

To 70% της εργασίας θα έχει αυτοματοποιηθεί σε 30 χρόνια από σήμερα,  προειδοποιούν επιστήμονες του Κέιμπριτζ επισημαίνοντας ότι, η τεχνολογία έχει εισβάλλει σε τέτοιο βαθμό στον εργασιακό τομέα αλλά και στην ζωή μας, που στο κοντινό μέλλον θα μας βάλει στο περιθώριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Daily Mail», τα χειρωνακτικά επαγγέλματα θα είναι τα πρώτα που θα αντικατασταθούν από μηχανές. Σερβιτόροι, μπέιμπι σίτερ και νοσοκόμες θα δώσουν την θέση τους σε «έξυπνα» ρομπότ έως το 2044.

Για τους επιστήμονες τα πράγματα είναι απλά. Κάθε εργασία που μπορεί να αυτοματοποιηθεί με χρήση λογισμικού, θα αυτοματοποιηθεί. Κάθε εργασία που μπορεί να εκτελεστεί από ένα ρομπότ θα εκτελείται από ρομπότ.

Τα ρομπότ θα γίνονται ολοένα και πιο έξυπνα και ευέλικτα στο είδος της εργασίας που μπορούν να κάνουν. Για παράδειγμα, σε λίγα χρόνια, θα πηγαίνουμε στο μπαρ και θα δίνουμε τις παραγγελίες για τα ποτά μας σε μία μηχανή. Αλλά και στο σπίτι, αντί  να προσλάβουμε μία μπέιμπι σίτερ για να προσέχει τα παιδιά, θα έχουμε ένα ρομπότ που θα τα διασκεδάζει αλλά και θα τα προσέχει όσο εμείς είμαστε στη δουλειά.

Το κόστος βεβαίως θα είναι μικρότερο, και αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ρομποτικής επέλασης στην εργασία, επισημαίνουν οι ερευνητές του Κέιμπριτζ.

Το ρομπότ  – σερβιτόρο, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», τελειοποιεί μία εταιρεία στην Ατλάντα. Πρόκειται για το ρομπότ «Monsieur» (Κύριος), το οποίο προορίζεται για οικιακή χρήση.

Την ίδια ώρα, στην Κίνα, το «Robot Restaurant» σερβίρει τους πελάτες του με την βοήθεια των ηλεκτρονικών σερβιτόρων. Τα ρομπότ αυτά μπορούν εκτός από το να σερβίρουν το φαγητό, να πλένουν τα πιάτα αλλά και να διασκεδάζουν τους πελάτες. Για όσους ενδιαφέρονται, το “Robot Restaurant” βρίσκεται στη Χαρμπίν, στην επαρχία Χαϊλοντζιάνγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;