Ο Πάπας Φραγκίσκος εξώφυλλο στο Rolling Stone

621099_usa-rolling-stone-pope

Εκτός από εξώφυλλο στο TIME, ο Πάπας Φραγκίσκος έγινε εξώφυλλο και στο Rolling Stone.

Πιο συγκεκριμένα, το Αμερικανικό περιοδικό του αφιέρωσε το εξώφυλλό του και ένα εκτενές άρθρο με τίτλο “Οι καιροί αλλάζουν”.

Μάλιστα, τον ίδιο ακριβώς τίτλο είχε και το άλμπουμ του Μπόμπ Ντίλαν το 1964, στο οποίο ο Αμερικάνος μεγάλος μουσικός έθιγε θέματα όπως ο ρατσισμός, η φτώχεια και η κοινωνική αλλαγή.

Έτσι, στο 7.700 λέξεων κείμενο του ο δημοσιογράφος Μαρκ Μπινέλι, ο οποίος ταξίδεψε και στο Βατικανό, σκιαγραφεί το προφίλ του Πάπα: «Σε λιγότερο από ένα χρόνο από την έναρξη της παπικής του θητείας, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει κάνει τόσα πολλά για να διαχωρίσει τον εαυτό του από το παρελθόν και να αυτοσυστηθεί ως ο Πάπας του λαού».

Όπως γράφει το Έθνος, σε άλλο σημείο του κειμένου, ο Μπινέλι αναφέρει: «μετά την καταστροφική παπική θητεία του Βενέδικτου, ένας ένθερμος λάτρης των παραδόσεων που έμοιαζε σαν να πρέπει να φορά ένα ριγέ πουκάμισο με γάντια – μαχαίρια και να απειλεί τους νέους στους εφιάλτες του, η βασική δεξιότητα του Φραγκίσκου, όπως να χαμογελά στον κόσμο έμοιαζε σαν ένα μικρό θαύμα στο μέσο όρο των Καθολικών».

«Ωστόσο, είχε ακόμα περισσότερες ριζοσπαστικές αλλαγές στο μυαλό του. Αποφεύγοντας το παπικό μέγαρο για ένα απλό διαμέρισμα, με το να “κατσαδιάζει” δημοσίως εκκλησιαστικούς ηγέτες ότι έχουν εμμονή με τα θέματα που διχάζουν, όπως οι γκέι γάμοι, ο έλεγχος των γεννήσεων και οι εκτρώσεις». συνεχίζει ο αρθρογράφος. Και παραθέτει την απάντηση «Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω;» που είχε δώσει ο πάπας όταν ρωτήθηκε για τις απόψεις του σχετικά με τους γάμους των ομοφυλοφίλων.

Τέλος, ο Μπινέλι γράφει: «στην βροχερή πλατεία, το πλήθος ζητωκραυγάζει για τον νέο του φίλο, τον cool Πάπα Φραγκίσκο, μέχρι να γυρίσει πίσω στα μυστήρια της οχυρωμένης πόλης που διοικεί…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;