Βερολίνο: Ήρθε η πρώτη διεύθυνση με κατάληξη .berlin

BeFunky_berlin-tower.jpg

Από σήμερα τo Βερολίνο είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο που αποκτά τη δική της κατάληξη στο internet, γνωστότερο ως domain name, αποχαιρετώντας τις συμβατικές καταλήξεις όπως .de ή .com.

Σύμφωνα με το BBC, η πρωτοβουλία για την απόκτηση της κατάληξης .berlin, πάρθηκε από την τοπική κυβέρνηση της πόλης κατόπιν συμφωνίας με την Eπιτροπή Διαχείρισης Ονομάτων και Αριθμών (ICANN), που βασίζεται στις ΗΠΑ και συντονίζει την ονοματοδοσία ιστοτόπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Έτσι, το παράδειγμα της γερμανικής πρωτεύουσας, πρόκειται να ακολουθήσουν το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Γιχάνεσμπουργκ και η Ναγκόγια, ενώ η κατάληξη .london θα είναι διαθέσιμη από τον ερχόμενο Απρίλιο.

Από την άλλη, ήδη βρίσκεται “στον αέρα”, εδώ και λίγες μέρες, μια μοναδική ιντερνετική διεύθυνση με κατάληξη .wien της αυστριακής πρωτεύουσας, αλλά οι δημόσιες καταχωρήσεις κι άλλων διευθύνσεων με αυτό το domain, θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο.

Μάλιστα, ο ιθύνων της εταιρείας dotberlin, που διαχειρίζεται τα νέα domain της γερμανικής πρωτεύουσας, δήλωσε ότι “τα domain names πρέπει να είναι περιγραφικά, και όχι αινιγματικές συντομεύσεις όπως .org ή .com”, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή η δομική αλλαγή μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι πολίτες το Διαδίκτυο.

Τέλος, η απόκτηση μιας διεύθυνσης με κατάληξη .berlin, θα κοστίζει μεταξύ 30-60 ευρώ το χρόνο και αναμένεται να συγκεντρώσει τουλάχιστον 500.000 ευρώ, τον πρώτο χρόνο εφαρμογής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;