ΤΕΙ Πειραιά: Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» ΜΒΑ

Από neolaia.gr Team 10 Απριλίου 2014

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στον τομέα της Ενέργειας

Το Πανεπιστήμιο του Kentucky σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Πειραιά οργανώνει στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων» ΜΒΑ (Μaster in Business Administration).

Το Πρόγραμμα βρίσκεται στο δέκατο έτος λειτουργίας του και μέχρι σήμερα 340 απόφοιτοι μεταξύ των οποίων στελέχη Δημοσίων, Ιδιωτικών Οργανισμών, Πολυεθνικών Επιχειρήσεων (στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό), μεγάλων Ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και απόφοιτοι οι οποίοι δραστηριοποιούνται επιτυχώς ως επιχειρηματίες Το ΜΒΑ είναι το Μοναδικό Αναγνωρισμένο Αμερικάνικο στην Ελλάδα το οποίο λειτουργεί στα πλαίσια του Ν.3685/2008 και η αναγνώρισή του είναι δημοσιευμένη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ΦΕΚ1906τ.Β’/7.9.2009 και ΦΕΚ1079/τ. Β΄/9.4.2012

Διάρκεια

Το Πρόγραμμα διαρκεί 18 μήνες (τρία εξάμηνα) full time και έως 3 έτη part time.

Πού και πότε;

Τα μαθήματα (12 στο σύνολό τους) γίνονται βραδινές ώρες μετά τις 6:00 στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, 5′ από τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ Κεραμικός. Η εξαιρετική ευελιξία του Προγράμματος το καθιστά ιδιαίτερα φιλικό σε εργαζομένους προσφέροντάς τους την δυνατότητα να αποκτήσουν ένα πτυχίο υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο εξωτερικό, σε πολυεθνικές επιχειρήσεις όπου τα ΜΒΑs των Αμερικάνικων Πανεπιστημίων απολαμβάνουν υψηλής εκτίμησης και αναγνώρισης. Πρέπει να σημειωθεί ότι πάνω από το 90% των αποφοίτων είναι εργαζόμενοι και έχουν παρουσιάσει κινητικότητα προς καλύτερη θέση στον χώρο εργασίας τους.

Διδάσκοντες

Τα μαθήματα διδάσκονται από καθηγητές του Πανεπιστημίου του Kentucky που μετακαλούνται στην Ελλάδα ειδικά για τις ανάγκες του Προγράμματος και από καθηγητές Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το ΜΒΑ απευθύνεται όχι μόνο σε αποφοίτους Οικονομικών Σχολών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αλλά και σε εκείνους άλλων ειδικοτήτων που στοχεύουν σε υψηλές θέσεις και επιτυχημένη καριέρα στον χώρο των επιχειρήσεων. Ήδη πάνω από το 40% των αποφοίτων του Προγράμματος προέρχονται από Τμήματα του Πολυτεχνείου ή Σχολές Τεχνολογικών Εφαρμογών των ΤΕΙ, Στρατιωτικών Σχολών, Ιατρικών Σχολών (Ιατρική, νοσηλευτική) φυσικομαθηματικών, φιλοσοφικών σχολών και φυσικής αγωγής.

Οι απόφοιτοι του Προγράμματος δύνανται να συνεχίσουν τις σπουδές τους για την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος σε Πανεπιστήμια της ημεδαπής και της αλλοδαπής ή να εργαστούν ως Manager σε επιχειρήσεις. Επίσης, oι πτυχιούχοι των Τμημάτων της Λογιστικής, Εμπορίας και Διαφήμισης, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Χρημ/κών Εφαρμογών, Χρημ/κής και Ελεγκτικής, και Ασφαλιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τ.Ε.Ι μπορούν να εγγραφούν ως μέλη στο Ο.Ε.Ε. με την απόκτηση του ΜΒΑ Master in Business Administration και δύναται να αποκτήσουν επαγγελματική ταυτότητα λογιστή-φοροτεχνικού ως και Α’ Τάξη σύμφωνα με τους Ν.3912/2011 και Ν.4152/2013. Ειδικά οι πτυχιούχοι Πανεπιστημίων μη Οικονομικής κατεύθυνσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι του ΜΒΑ-Master in Business Administration, μπορούν να εγγραφούν ως μέλη στο Ο.Ε.Ε και να αποκτήσουν επαγγελματική ταυτότητα λογιστή-φοροτεχνικού έως και Α’ Τάξη.

Επίσης, για τους κατόχους ΜΒΑ ο απαιτούμενος χρόνος άσκησης του επαγγέλματος λογιστή-φοροτεχνικού για την απόκτηση Α’ Τάξης μειώνεται για χρόνο ίσο προς της διάρκεια σπουδών (Ν. 3470/2006).

Αιτήσεις

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως 30/4/2014.

Πληροφορίες

Δ/νση: Κειριαδών 2, 11854 Κ. Πετράλωνα
Τηλ: 210–5381278, 210-3476660, 210-3420973
Email: [email protected]
Web site: http://mba.teipir.gr

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486