Telegraph: Δείτε τι γράφει για τις ελληνικές start ups!

newsletter

Αποθέωση για τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις από την Telegraph!

Το άρθρο έχει τίτλο Greek start-ups rise from the ruins και ξεκινά με την περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα για τους νέους. Φωτεινή εξαίρεση στη μαυρίλα της εποχής ο τομέας των νεοφυών επιχειρήσεων.

Μόνο την περασμένη χρονιά δημιουργήθηκαν 144, έναντι 16 που είχαν συσταθεί το 2010, με τους οικονομολόγους να συγκλίνουν στην άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα «έκρηξης» των start-ups.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ernst & Young, οι εισροές από deals στην Ελλάδα ενισχύθηκαν τον Απρίλιο, με το ποσό των 80 δισ. δολαρίων να διοχετεύεται στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Όπως δηλώνει στην Telegraph πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, «τα τελευταία 20 χρόνια, ο δημόσιος τομέας ήταν ο μεγαλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα. Πλέον όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό τελείωσε. Κάτι που έχει ωθήσει πολλά άτομα να σκεφτούν δημιουργικά και να αναζητήσουν εναλλακτικές. Το ανοίξει κανείς ένα ακόμη κατάστημα ενδυμάτων ή κομμωτήριο δεν είναι λύση, καθώς υπάρχουν πολλά από αυτά. Έτσι, βλέπουμε να γεννιούνται πολλές νέες ιδέες».

Μάλιστα, όπως τονίζει η Telegraph, όλο και περισσότεροι διεθνείς επενδυτές χρηματοδοτούν τις ελληνικές start-ups, ενώ και η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να διευκολύνει τις διαδικασίες, ωστόσο υπάρχουν κάποια νομικά θέματα που δυσκολεύουν τη δημιουργία νέων εταιρειών, αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι νεοφυείς επιχειρήσεις στοχεύουν στη διεθνή αγορά και όχι στην εγχώρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
77 - 69
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;