Μεταπτυχιακό «Διοίκηση Επιχειρήσεων – MBA» από το ΤΕΙ ΑΜΘ

Από neolaia.gr Team 8 Ιουλίου 2014

mba-tei-amth

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης διοργανώνει Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην «Διοίκηση Επιχειρήσεων – Master in Business Administration – MBA».

Περισσότερα στο: Μεταπτυχιακά 2014

Υποβολή Αιτήσεων

Υποβολή αιτήσεων έως τις 15 Ιουλίου 2014.

Αντικείμενο

Αντικείμενο του Προγράμματος είναι η Διοίκηση των Επιχειρήσεων με τρεις κατευθύνσεις:

  • Στρατηγική Διοίκηση
  • Χρηματοοικονομική Διοίκηση
  • Μάρκετινγκ

Περιγραφή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος

Βασική επιδίωξη του Προγράμματος MBA του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι να προσελκύσει υψηλής ποιότητας υποψηφίους που επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητες τους ως αποτελεσματικά διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών. Σκοπός του Προγράμματος είναι η κατανόηση των βασικότερων προσεγγίσεων και των βέλτιστων πρακτικών που σχετίζονται με την οργάνωση και διοίκηση των επιχειρήσεων, τόσο σε στρατηγικό όσο και λειτουργικό επίπεδο. Στους φοιτητές προσφέρεται η ευκαιρία να αναπτύξουν ένα ειδικευμένο γνωστικό υπόβαθρο σε ένα από τα τρία διαφορετικά αντικείμενα: Στρατηγική Διοίκηση, Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Μάρκετινγκ.

Το Πρόγραμμα παρέχει δυνατότητες πλήρους αλλά και μερικής φοίτησης και είναι σχεδιασμένο και για φοιτητές που δεν έχουν ολοκληρώσει τις προπτυχιακές τους σπουδές στο αντικείμενο της διοίκησης επιχειρήσεων αλλά επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις στον τομέα αυτό. Το Πρόγραμμα πλήρους φοίτησης απευθύνεται κυρίως σε υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα και έχουν ελάχιστη ή μηδενική εργασιακή εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ το Πρόγραμμα μερικής φοίτησης απευθύνεται κυρίως σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών.

Η εφαρμογή των θεωριών στη πράξη αποτελεί παράγοντα κλειδί για το Πρόγραμμα. Τα παραδείγματα πραγματικών επιχειρήσεων και οι μελέτες περιπτώσεων (case studies) αποτελούν κεντρικό άξονα στις διαδικασίες διδασκαλίας και μάθησης. Επιπλέον, η συμμετοχή σημαντικών και υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων στο Πρόγραμμα με τη μορφή διαλέξεων και συζητήσεων, δημιουργούν το κατάλληλο υπόβαθρο για την κατανόηση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος και των δυναμικών του, όπως επίσης και τη μεταφορά γνώσης που συμβάλλει στην ανάπτυξη ικανοτήτων λήψης στρατηγικών και λειτουργικών αποφάσεων. Άλλες τεχνικές όπως τα επιχειρηματικά παιχνίδια (business games), το λογισμικό προγραμμάτων που χρησιμοποιούν ήδη οι καλύτερες επιχειρήσεις και οι προβολές οπτικοακουστικού υλικού, επίσης υποστηρίζουν την εξοικείωση των φοιτητών με την πρακτική εφαρμογή των αρχών της διοίκησης.

Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ: http://mba.teikav.edu.gr/

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486