ΟΑΕΔ: Ξεκίνησε η ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας

ΟΑΕΔ, προγράμματα εργασίας, προγράμματα για άνεργους, Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Ξεκίνησε η πολυαναμενόμενη ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας μέσω του ιστοτόπου του ΟΑΕΔ, φέρνοντας ανακούφιση σε πλήθος εγγεγραμμένων ανέργων που αναγκάζονταν να σχηματίζουν γιγαντιαίες ουρές στις κατά τόπους υπηρεσίες του Οργανισμού.

Πως θα ανανεώσετε την κάρτα ανεργίας

1. Η ηλεκτρονική ανανέωση γίνεται διαδικτυακά από το site του ΟΑΕΔ, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του χρήστη.

2. Στο προφίλ του κάθε ανέργου, εφόσον έχει λάβει από το ΚΠΑ τον ειδικό κλειδάριθμο που του επιτρέπει την είσοδο στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, μπορεί να δει την επιλογή «Ανανέωση της Κάρτας Ανεργίας».

Λίγα λόγια για την ηλεκτρονική ανανέωση

Το μέτρο, το οποίο έχει ανακοινωθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, δίνει τέλος στην αναίτια ταλαιπωρία περίπου 800.000 εγγεγραμμένων ανέργων, οι οποίοι ανά τρίμηνο υποχρεούνται να επισκέπτονται αυτοπροσώπως τις υπηρεσίες για την ανανέωση της κάρτας τους.

Πιο αναλυτικά η ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας αναμένεται πως θα «απελευθερώσει» περίπου 1.000 υπαλλήλους του ΟΑΕΔ, οι οποίοι μέχρι στιγμής απασχολούνταν με την ανανέωση της κάρτας ανεργίας. Κάποιοι από τους εν λόγω υπαλλήλους θα μπορούν πλέον να απασχοληθούν σε άλλους τομείς, όπως οι δράσεις εξατομικευμένης προσέγγισης των ανέργων.

Διαβάστε επίσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;