Όλγα Κεφαλογιάννη: H Νέα Δημοκρατία κράτησε όρθια τη χώρα

OK 2015 (1)

Η Υπουργός Τουρισμού μιλά αποκλειστικά στο neolaia.gr για τις εκλογές 2015 και την υποψηφιότητά της στην Α’ Αθήνας

Μας απαντά για τη μάχη της Κυριακής, τον Αντώνη Σαμαρά, τις προτάσεις εξόδου από την κρίση του κόμματος, το μέλλον του Τουρισμού και το τί πρεσβεύει η ίδια ως άνθρωπος.

Αναλυτικά:

Καθ’όλη την πολιτική σας πορεία, ούσα πολιτικός και εκλεγμένη βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, τι είναι αυτό που σας κάνει να πιστεύετε ότι η Νέα Δημοκρατία, είναι το κόμμα που αξίζει να επανεκλέξει ο ελληνικός λαός στις επερχόμενες εκλογές, της 25ης Ιανουαρίου;

«Οι λόγοι είναι πολλοί. H Ν.Δ, κράτησε όρθια τη χώρα , όταν πριν από δυο χρόνια ολόκληρο το οικονομικό οικοδόμημα, απειλούνταν με κατάρρευση.

Σήμερα είμαστε ένα βήμα πριν την έξοδο μας στις διεθνείς αγορές. Και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό που καταφέραμε.

Απομακρυνόμαστε από την ύφεση, όχι όμως για να επιστρέψουμε στις παθογένειες του παρελθόντας. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω, σε όσα μας οδήγησαν σε μια επώδυνη επιτήρηση από την Ευρώπη και το ΔΝΤ.

Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα. Να φύγουμε μπροστά. Να συνεννοηθούμε τουλάχιστον στα αυτονόητα.

Αυτό επιθυμεί η ελληνική κοινωνία.

Είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος, τις διαθρωτικές αλλαγές. Να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα, αν θέλουμε να γίνουμε πάλι μια φυσιολογική χώρα. Να μειώσουμε την ανεργία, κυρίως στους νέους ανθρώπους. Να δώσουμε ελπίδα ,και όραμα στους πολίτες οι οποίοι ύστερα από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης βρίσκεται σε απόγνωση.

Σήμερα βγαίνουμε από την οικονομική κρίση συντεταγμένα. Τίποτε και κανέναν δεν πρόσκειται να αφήσουμε να μας αλλάξει την πορεία μας. Να μας αποπροσανατολίσει από το στόχο μας».

 Στην επίκαιρη ερώτηση των ημερών, σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, εσείς ποιους λόγους θα δίνατε στον Έλληνα ψηφοφόρο για να επιλέξει τον Κο Σαμαρά, έναντι των υπολοίπων αρχηγών κομμάτων; Ποια θεωρείτε ότι είναι η ειδοποιός θετική διαφορά, που μπορεί να τελέσει στην πολιτική ζωή της χώρας, αν αναλάβει -για μια ακόμη φορά- καθήκοντα πρωθυπουργού;

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Αντώνη Σαμαρά έναντι του κ. Τσίπρα είναι ότι εχει καταστεί αξιόπιστος συνομιλητής στην Ευρώπη. Οι ευρωπαίοι ηγέτες πλέον τον εμπιστεύονται ότι μπορεί να προωθήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η Ελλάδα για να γίνει μια ανταγωνιστική χώρα. Αντίθετα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον γνωρίζουν. Είναι επιφυλακτικοί απέναντι του, με όποιες επιπτώσεις έχει αυτό για την Ελλάδα».

Καθώς, τα τελευταία χρόνια, η χώρα μας διανύει περίοδο οικονομικής ύφεσης, ποιές είναι οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο από την κρίση; Σε ποιούς τομείς της οικονομίας, πιστεύετε ότι θα ήταν πρέπον να επενδύσει επιπλέον κεφάλαια η χώρα, ώστε να επέλθει η «πολυπόθητη» ανάπτυξη;

Στις 10 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τους τέσσερις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ.

  • Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα φέρει ανταγωνιστικότητα παντού
  • Φορολογικές μειώσεις, σταδιακά και μεθοδευμένα, με ορίζοντα ορισμένων ετών και χωρίς να δημιουργούν ελλείμματα.
  • Πλήρες αναπτυξιακό σχέδιο, όπου παρουσιάζεται με ακρίβεια πώς μπορεί να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία.
  • Δίκαιο κοινωνικό κράτος για τη στήριξη των αδύναμων που δεν θα λεηλατεί τα Ταμεία, με πρόβλεψη για προνοιακά επιδόματα εκεί που πραγματικά χρειάζονται.

Με το πρόγραμμα μας δεσμευόμαστε ότι δεν υπάρξουν άλλες μειώσεις σε συντάξεις και εισοδήματα.

Θα προχωρήσουμε στη σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ από 2015. Θα θεσπίσουμε για ενιαίο συντελεστή φορολόγησης επιχειρήσεων στο 15%. Ενώ θα υπάρξει και σταδιακή μείωση του φόρου εισοδήματος μέχρι το 33%. Επίσης υπάρχει δέσμευση για κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και προστασία της πρώτης κατοικίας.

Κλειδί στο αναπτυξιακό σχέδιο της Ν.Δ είναι η προσέλκυση επενδύσεων που θα φέρουν και την ανάπτυξη στη χώρα».

 Ποιο πιστεύετε ότι είναι το επόμενο βήμα στον Τουρισμό; Ποιες περαιτέρω ενέργειες πρέπει να γίνουν ώστε να εξελιχθεί ο Τουριστικός Τομέας εις το έπακρον;

«Στις προτεραιότητες μας είναι να έχουμε τουρισμό καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Για την επίτευξη αυτού του στόχου το υπουργείο τουρισμού ενισχύει κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία για την περαιτέρω ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο ιατρικός τουρισμός, Ο θρησκευτικός, Ο θαλάσσιος, ο περιηγητικός κ.α. Επίσης να έχετε υπόψη σας ότι σε αυτή τη κεντρική προσπάθεια που κάνουμε πρέπει να συμμετάσχουν και οι τοπικές κοινωνίες. Η επιτυχία στον τουρισμό είναι μια συλλογική υπόθεση»

Κάποιες από τις παρεμβάσεις του Νέου Τουριστικού Νόμου αφορούσαν τον Οινοτουρισμό, τον Ιατρικό Τουρισμό και τον Αγροτουρισμό. Γιατί πιστεύετε ότι οι συγκεκριμένες πτυχές του κλάδου είναι ελκυστικές προς ανάπτυξη; Ποιές θα ήταν οι προσωπικές σας προτάσεις για την βέλτιστη μελλοντική τους αξιοποίηση;

Με τις νομοθετικές παρεμβάσεις που κάναμε δώσαμε διάσταση σε βασικές έννοιες όπως των «Επιχειρήσεων Αγροτουρισμού» και του «Αγροκτήματος». Εισάγαμε τις έννοιες του «Καλαθιού Αγροτικών Προϊόντων Περιφέρειας», του «Ειδικού Σήματος Αγροτουρισμού» και του «Σήματος επισκέψιμου οινοποιείου». Για πρώτη φορά ορίστηκαν ελάχιστες προϋποθέσεις άσκησης της δραστηριότητας των επιχειρήσεων αγροτουρισμού και οινοτουρισμού.

Το υπουργείο Τουρισμού ενισχύει κάθε σωστή πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού.

Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που η ίδια πρεσβεύετε ως άνθρωπος, που είναι ικανό να εμπνεύσει στον κάθε ψηφοφόρο, το να σας «τιμήσει» με την ψήφο του;

Η ειλικρίνεια μου. Επίσης είμαι ένας άνθρωπος που ακούει τους πολίτες. Η πόρτα του γραφείου ήταν ανοικτή καθ όλη τη διάρκεια της θητείας. όμως θέλω να γνωρίζετε ότι σήμερα ο πολιτικός πρέπει να είναι έντιμος και να παίρνει αποφάσεις με κοινωνική ευαισθησία, χωρίς όμως να λογαριάζει το πολιτικό κόστος, αν πρόκειται για το εθνικό συμφέρον. Αυτή είναι μια βασική μου αρχή, που δεν πρόκειται να εγκαταλείψω ποτέ».

Επιμέλεια: Ράνια Στρατάκη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;