Πατρινό Καρναβάλι: Αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός για τα πάντα όλα!

patrino-karnavali

Δεν είσαι Πατρινός αλλά σε έχουν πρήξει με το Πατρινό Καρναβάλι; Καλό μου παιδί, πολύ καλά σου έχουν κάνει. Είμαστε εμείς και το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Για να είμαστε σίγουροι όμως ότι θα σου μείνει ανεξίτηλο το καρναβάλι με την καλή έννοια θα σου δώσω μερικές συμβουλές: .

1. Κλείνουμε ξενοδοχείο ένα μήνα πριν και αν δεν έχεις κλείσει να σε βλέπω να παίρνεις τηλέφωνο τώρα .

Tip: Ξενοδοχείο να κλείσεις στο κέντρο. Τις ώρες των παρελάσεων είναι κλειστό όλο το κέντρο που σημαίνει ότι αν μένεις εκτός πόλης το ταξί θα σε αφήσει εκτός αυτού και άρα θα περπατήσεις πολύ.

Επίσης, το πρωί που θα γυρίσεις στο ξενοδοχείο θα θες να είναι κοντά. Believe me.

2. Η μαυροδάφνη εκτός του ότι ήταν και μεγάλος ανεκπλήρωτος έρωτας του Γουστάβου Κλάους και χάρη σε αυτήν ονόμασε έτσι το τοπικό αυτό γλυκό κρασί βαράει ανελέητα. Με ρέγουλα λοιπόν.

Tip: αν αγοράσετε μαυροδάφνη στο δρόμο να μην έχει φελλό (εκτός αν εσείς έχετε τιρμπουσόν στα κλειδιά).

3. Το Σάββατο 13.οο η ώρα θα γίνει σοκολατοπόλεμος στο κέντρο (ναι, ναι!) και μετά τις 18.00 ξεκινά η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση των καρναβαλιστών από την Παπαφλέσσα και Κορίνθου και τελειώνει στην Πλατεία Όλγας. Την Κυριακή ξεκινά στις 14.00 από το ίδιο σημείο η παρέλαση με άρματα αυτήν την φορά και καταλήγει Κορίνθου και Κιλκίς. Μπορείτε είτε να δείτε την παρέλαση απέξω είτε να φορέσετε ασπρόμαυρα και να μπείτε στο τελευταίο γκρουπ «Άσπρο-Μαύρο» και να παρελάσετε και εσείς! Φυσικά μπορείτε πάντα να γραφτείτε σε κάποιο γκρουπ αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια….

Tip: πλην του σοκολατοπόλεμου του Σαββάτου, την Κυριακή κάποιοι συνηθίζουν να πετούν από τα μπαλκόνια στους παρελαύνοντες καρναβαλιστές σοκολάτες και καραμέλες οπότε αν σας έρθει καμιά μαρς στο κεφάλι μην τρομάξετε.

4. Την Κυριακή στις 21.00 η ώρα στον Μόλο της Αγίου Νικολάου θα καεί ο Βασιλιάς Καρνάβαλος μέσα σε χιλιάδες πυροτεχνήματα. Θα γίνεται ο χαμός αλλά τα πυροτεχνήματα αξίζουν.
Το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής σε όλη την πόλη όλα τα μαγαζιά έχουν πάρτι και κυρίως είσοδο (money). Γι αυτό κάνετε μια βόλτα πρώτα και ρωτήστε αν έχει είσοδο ή όχι και μετά αποφασίζετε.

Αν και μετά τις παρελάσεις οι τάσεις σας θα είναι να κινηθείτε στην Ρήγα Φεραίου και την Αγίου Νικολάου (πεζόδρομοι) εκεί, γλυκά μου καρναβαλόπαιδα, θα γίνετε το αδιαχώρητο. Γι αυτό σας προτείνω να επισκεφτείτε και άλλους δρόμους ή πλατείες που βρίσκονται ακριβώς δίπλα.

Όμορφα μέρη στο κέντρο με μαγαζιά για ποτό ή φαγητό:

– Η κεντρική μας πλατεία λέγεται πλατεία Γεωργίου Ά ,
– Γεροκωστοπούλου (ο πεζόδρομος που τέμνει την Πλατεία Γεωργίου -=ανεβείτε προς τα πάνω μην λαχανιάζετε)
– Ηφαίστου (κάθετη στην Γεροκωστοπούλου- Τσιπουρόποτοφαγητοκατάστα)
– Ρήγα Φεραίου (θα την καταλάβετε θα γίνεται χαμός)
– Αγίου Νικολάου ( εδώ δεν έχει μόνο πεζόδρομο-αν ανηφορίσετε θα βρείτε πολύ ωραία μαγαζάκια για φαγητό)
– Τριών Ναυάρχων (σε πέντε λεπτά από την πλατεία Γεωργίου για μεζέδες)
– Ψηλά Αλώνια (έχουν τα πάντα)
– Πλατεία Όλγας (ποτό)
– Όθωνος Αμαλίας (ποτό)
– Αγίου Ανδρέου (ποτό)

5. Πιάτσες για ταξί, αν χρειαστείτε το βράδυ, έχει στην Πλατεία Γεωργίου, Κανακάρη, Τριών Ναυάρχων,Πλατεία Όλγας, Ψηλά Αλώνια, Τριών Συμμάχων και Αγίου Νικολάου, αλλά θα έχετε υπομονή λόγω του κόσμου. Ραδιοταξί 18300

6. Φαγητό: για την δική σας προστασία αποφύγετε τα αυτοσχέδια κιόσκια σουβλακίων μιας και εκείνη την ημέρα μέχρι και τα βουλκανιζατέρ θα ψήνουν. Προτιμήστε τα άπειρα ζυμαρικό-πίτσα-κρεπό-σουβλακό-μπεργκερό μαγαζάκια μας που βρίσκονται στο κέντρο (πλατεία Γεωργίου-Ρήγα Φεραίου-Αγίου Ανδρέου κ.ο.κ.) Εγγυώμαι εγώ.

7. Στην Πάτρα εκείνη την ημέρα παραδοσιακά τρώμε γαλακτομπούρεκο. Αν σας φιλοξενούσα εγώ θα τρώγατε το τέλειο της μαμάς αλλά θα πρέπει να βολευτείτε με ένα εξίσου ωραίο από ζαχαροπλαστείο. Στην Πλατεία Γεωργίου μόνο έχει τέσσερα ζαχαροπλαστεία να διαλέξετε.

8. Αν δεν θέλετε γαλακτομπούρεκο σας συνιστώ να πάρετε παγωτό παρά το κρύο από οποιοδήποτε ζαχαροπλαστείο μιας και στην Πάτρα έχουμε εμμονή με αυτό.

9. Αν σκοπεύετε να έρθετε με ΚΤΕΛ ή προαστιακό κρατήστε εισιτήρια άμεσα με επιστροφή για να αποφύγετε τις απογοητεύσεις.

10. Η πόλη μας αν και μικρή έχει ωραία μέρη να δείτε και να επισκεφτείτε (κάστρο, δασύλλιο, Αχάια Κλάους, Μαρίνα, Ρίο, Βραχνέικα κ.λ.π) τα οποία όμως λόγω καρναβαλιού θα χαθούν κάτω από το κομφετί (και έτσι πρέπει). Την καθαρά Δευτέρα μείνετε για ουζάκι στα μαγαζιά της μαρίνας και του πελεκάνου (ρωτήστε θα σας πουν στο ξενοδοχείο).

Σας εύχομαι καλό καρναβάλιιι (για να μιληήσω και την ντοπιολαλιά) και με το καλό να μας ξανάρθετε.

Να πιάσετε φιλίες με πατρινούς για να σας φιλοξενήσουν του χρόνου. Για απορίες και χάρτες επισκεφτείτε το carnivalpatras.gr

Άρθρο για το neolaia.gr της Σοφίας Κολλιοπούλου που μπορείτε να την παρακολουθείτε μόνιμα στο beausillage.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;