Βιώνουμε το θάνατο των SMS; Δείτε το γράφημα του Economist!

Από neolaia.gr Team 29 Μαρτίου 2015

Την αποστολή σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS) περιορίζουν όλο και περισσότερο οι Έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι δείχνουν να έχουν αρχίσει να προτιμούν άλλες υπηρεσίες γραπτής επικοινωνίας μέσω των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων τους που αξιοποιούν τις δυνατότητες του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πριν από μερικούς μήνες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), το 2013 οι Έλληνες χρήστες κινητών τηλεφώνων απέστειλαν μόλις 5,9 δισ. γραπτά μηνύματα, αριθμός που είναι σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τα 7,3 δισ. SMS που είχαν σταλεί το 2012.

Πρακτικά, η αποστολή των SMS έφθασε στο ζενίθ της το 2010 όταν και είχαν αποσταλεί 9,8 δισ. γραπτά μηνύματα για να αρχίσει στη συνέχεια μία εντυπωσιακά μεγάλη και σχετικά σταθερή πτώση, καθώς το 2011 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν στα 8,5 δισ. μηνύματα. Η τάση αυτή δείχνει να συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά, τουλάχιστον, με βάση τα στοιχεία της Vodafone, η οποία είναι και ο μόνος πάροχος που έχει δημοσιοποιήσει τέτοια δεδομένα.

Συγκεκριμένα, στους πρώτους 9 μήνες του 2014 (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος) οι πελάτες της Vodafone απέστειλαν 903 εκατ. μηνύματα, όταν στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013 είχαν στείλει 977 εκατ. SMS.

sms

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ