Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την γιορτή Parachicos στο Μεξικό
Ο Claudio Orozco Quirarte αποθανατίζει αυτό το παραδοσιακό δρώμενο.

Parachicos

«Η φωτογραφία είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνομαι τις κουλτούρες», λέει ο Claudio Orozco Quirarte από το Μεξικό. «Για μένα, η φωτογραφία ταξιδιού ήταν πάντοτε ένας τρόπος να δραπετεύω και να αντιμετωπίζω την ίδια στιγμή τον εαυτό μου και τον κόσμο». Και πράγματι οι φωτογραφίες που τράβηξε ο Μεξικανός φωτογράφος από την συμμετοχή του στην μεγάλη γιορτή Parachicos, στην μικρή πόλη Chiapa de Corzo του Μεξικού, αποδεικνύουν ότι η φωτογραφία ως μέσο μπορεί να αποτελέσει διαβατήριο σε κουλτούρες και ψυχές, σε όλο τον κόσμο.

Το Parachicos είναι γιορτή προς τιμή τριών καθολικών Αγίων, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι το έθιμο διατηρεί στενή επαφή με αρχαίες παραδόσεις που σχετίζονται με το τελετουργικό φαγοπότι, τον χορό και την μουσική. Η αρχαία παράδοση του Parachicos, έχει μάλιστα συμπεριληφθεί στη χάρτα της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά.

Το Parachicos αναφέρεται τόσο στους χορευτές όσο και στον χορό, ενώ η ελεύθερη απόδοση του ονόματος της γιορτής είναι «για το παιδί». Μια εκδοχή για τις ρίζες της γιορτής υποστηρίζει ότι όλα ξεκίνησαν κατά την διάρκεια της Ισπανικής αποικιοκρατίας, όταν μια πλούσια Ισπανίδα, προσπάθησε να βρει γιατρειά για τον άρρωστο γιο της, σε έναν ντόπιο σαμάνο. Όταν το αγόρι έγινε καλά, οι άνθρωποι της πόλης τίμησαν τους Ισπανούς επισκέπτες τους με έναν χορό, ενώ προς τιμή της μητέρας του παιδιού οι άντρες ντύθηκαν γυναίκες, με περούκες, μάσκες και φτερά.

Δείτε μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες από αυτό το παραδοσιακό δρώμενο στο Μεξικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
FT
1 - 0
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;