Κατάληψη ΤΕΙ Αθήνας: Η ανακοίνωση της Διοίκησης

Από Χρήστος Πανάγος 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΕΙαθη

ΤΕΙ Αθήνας: Σημαντικές εξελίξεις! Λήγει η κατάληψη από Δευτέρα 28/9!

Update 22/9Τα νέα από την Κατάληψη του ΤΕΙ Αθήνας (22/9)

Είσαι φοιτητής στο ΤΕΙ Αθήνας; Κάνε LIKE στο Φοιτητές ΤΕΙ Αθήνας για να είσαι πάντα ενημερωμένος!

Update: 17:45. Κλειστό και την Τετάρτη 16/9 το ΤΕΙ Αθήνας. Δείτε πότε θα επαναλειτουργήσει!

Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου της Διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας για την κατάληψη στο Ίδρυμα από ομάδα αντιεξουσιαστών/αναρχικών από το μεσημέρι της Κυριακής 13/9.

Τσέκαρε επίσης:

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ: Η συνεχιζόμενη κατάληψη δημιουργεί σωρεία προβλημάτων

Η Διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας με έκπληξή της διαπιστώνει τη συνέχιση της κατάληψης των κεντρικών εγκαταστάσεων του από ομάδα αυτοαποκαλούμενων αναρχικών/αντιεξουσιαστών και σήμερα 15-09-2015.

Οι εν λόγω καταληψίες επικαλούνται τη διευκόλυνση των σπουδών του έγκλειστου Ν. Ρωμανού, φοιτητή του Ιδρύματος, θέμα για το οποίο το Ίδρυμα έχει τοποθετηθεί θετικά.

Είναι γνωστό ότι το θέμα αυτό αφορά αποκλειστικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης και κατά συνέπεια το Ίδρυμα δεν έχει ως προς αυτό καμία αρμοδιότητα. Παρόλα αυτά, ενημέρωσε σχετικά το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, όπως και τους καταληψίες.

Η κατάληψη έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων και καθυστερήσεων στις λειτουργίες του Ιδρύματος (όπως διακοπή της εξεταστικής περιόδου, της έναρξης των μεταπτυχιακών σπουδών του Ιδρύματος, των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, της αξιολόγησης του εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού κ.λπ.).

Η Διοίκηση του Ιδρύματος καταδικάζει την ενέργεια αυτή και καλεί τους καταληψίες να σεβαστούν το κοινωνικό σύνολο, την προάσπιση των δημόσιων αγαθών και τη συνέχιση των λειτουργιών του Ιδρύματος, διακόπτοντας άμεσα την έκνομη δραστηριότητά τους.

Σε κάθε περίπτωση, η νομιμότητα θα πρέπει, να επικρατήσει.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ

Αθήνα, 15 /9/2015

Πηγή esos.gr.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486