Σε ποια χώρα σημειώθηκαν οι περισσότεροι θάνατοι από selfies;
Συνολικά 27 θάνατοι προκλήθηκαν από selfies σε ολόκληρο τον κόσμο το 2015.

selfie

Η μόδα των selfies έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, αλλά τελικά σε κάποιες περιπτώσεις είχε τραγική κατάληξη. Έρευνες έδειξαν ότι το 2015 ήταν μια χρονιά που σημειώθηκαν αρκετοί θάνατοι την ώρα που οι άτυχοι άνθρωποι προσπάθησαν να βγάλουν μια φωτογραφία με τον εαυτό τους. Ποια είναι όμως η χώρα με τους περισσότερους θανάτους από selfies;

Σύμφωνα με το mashable.com, περισσότεροι από τους μισούς από τους 27 θανάτους που προκλήθηκαν από selfies σε όλο τον κόσμο το 2015 συνέβησαν στην Ινδία. Η δυσάρεστη αυτή τάση μάλιστα δεν δείχνει σημάδια ύφεσης, καθώς σημειώθηκαν ήδη 3 θάνατοι από selfies σε ολόκληρη την Ινδία, κατά τις 2 πρώτες εβδομάδες του 2016!

Στον κατάλογο του 2015 με τους θανάτους από τις selfies περιλαμβάνονται Ινδοί που έχασαν τη ζωή τους βγάζοντας μια φωτογραφία μπροστά από ένα κινούμενο τρένο, πνίγηκαν μετά την ανατροπή ενός σκάφους στο οποίο επέβαιναν την ώρα που πήγαν να βγάλουν τη φωτογραφία, έπεσαν από ένα γκρεμό, και γλίστρησαν μέσα στο νερό από την όχθη ενός ποταμού. Μια τουρίστρια από την Ιαπωνία επίσης έχασε τελικά τη ζωή της όταν τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από μια σκάλα στο Ταζ Μαχάλ την ώρα που έβγαζε μια selfie.

Στην Ινδία οι selfies είναι πολύ της μόδας ακόμη και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Narendra Modi να επιδίδεται σε αυτή τη νέα τάση βγάζοντας τέτοιου είδους φωτογραφίες με αρχηγούς άλλων κρατών, ενώ υπάρχει και ένα πολύ δημοφιλές τραγούδι στη χώρα που ονομάζεται «Selfie» και έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.

Ωστόσο, αυτοί οι αυξανόμενοι αριθμοί θανάτων από selfies στη χώρα έχει αρχίσει και εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτών, ενώ πέρυσι υπήρξε απαγόρευση των εν λόγω φωτογραφιών κατά τη διάρκεια του μεγάλου θρησκευτικού προσκυνήματος, του Kumbh Mela.

Όσον αφορά αυτή τη νέα μόδα, μια έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σεπτέμβριο τόνιζε ότι κατά το 2015 υπήρχαν περισσότεροι καταγεγραμμένοι θάνατοι από selfies παρά από καρχαρίες, γεγονός παράξενο και ομολογουμένως ανησυχητικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;