Η fun πλευρά της Google: Πληκτρολόγησε αυτές τις λέξεις - κλειδιά και δες τι θα γίνει!
Είναι "τέρμα" fun! Google them!

Σε πρόσφατο δημοσίευμά του ο Guardian αποκάλυψε τις 8 λέξεις – κλειδιά που λειτουργούν ως fun εντολές και αποκαλύπτουν μια πιο διασκεδαστική πλευρά της μηχανής αναζήτησης της Google.

Ουσιαστικά πρόκειται για τα λεγόμενα “easter eggs” της Google, δηλαδή τις μικρές ψηφιακές εκπλήξεις, που δεν έχουν κάποια λειτουργική χρησιμότητα, και που αποσκοπούν μονάχα στο να ψυχαγωγηθεί ο χρήστης.

Δες ποια είναι αυτά:

1. Το Barrel Roll:

Αν πληκτρολογήσεις τη φράση “do a barrel roll” ή “z or r twice” στο πεδίο αναζήτησης της Google, τότε η σελίδα θα κάνει μια περιστροφή 360 μοιρών!

2. Το blink:

Αν πληκτρολογήσεις <blink>, μέσα στις αγκύλες, τότε όλα τα αποτελέσματα που περιέχουν τη λέξη <blink> θα αρχίσουν να αναβοσβήνουν.

3. Το “στραβό κάδρο”:

Πληκτρολόγησε στο πεδίο αναζήτησης της Google “askew” και τότε η οθόνη των αποτελεσμάτων της Google θα πάρει μια κλίση η οποία θα μοιάζει με κάδρο που στράβωσε.

4. Η Google το 1998:

Θες να δεις πως ήταν η Google το 1998; Τότε, απλώς, πληκτρολόγησε στο πεδίο αναζήτησης της “google in 1998”, χωρίς τα εισαγωγικά.

5. Το zerg rush:

Αν πληκτρολογήσεις “zerg rush” στο πεδίο αναζήτησης της google τότε η σελίδα αποτελεσμάτων της θα μετατραπεί σε πίστα ενός παιχνιδιού εμπνευσμένου από ένα ρετρό videogame στο οποίο ο χρήστης καλείται να “πυροβολήσει” τα μικρά “o” του logo της Google.

6. To Super Mario Bros:

Αν πληκτρολογήσεις “super mario bros” τότε η σελίδα αποτελεσμάτων μετατρέπεται στην πίστα του κλασικού παιχνιδιού του 1985 της Nintendo. Και αξίζει να πατήσεις πάνω στο “μαγικό κουτί” με το ερωτηματικό για να δεις τι κάνει.

7. Το Star Wars:

Αν πληκτρολογήσεις “a long time ago in a galaxy far far away”, χωρίς τα εισαγωγικά, στο πεδίο αναζήτησης της Google, τότε θα εμφανιστεί στην οθόνη σου η αρχική σκηνή του Star Wars με το προοπτικό κείμενο, το οποίο δημιουργήθηκε για την προώθηση της ταινίας: “Star Wars: The force awakens”.

8. To  Atari Breakout:

Πληκτρολόγησε “atari breakout” και στη συνέχεια πάρα “αναζήτηση εικόνων”  ή “image search” και θα σου εμφανιστεί ένα videogame – “κλώνος” του Atari.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
45'
1 - 0
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
45'
0 - 0
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;