Τα 10 Origins του TEDxAthens 2016
Φέτος ήταν η χρονιά που το TEDxAthens φάνηκε να αλλάζει τα πάντα και ταυτόχρονα να μην αλλάζει τίποτα.

12696955_10156521007280644_156105173304742213_o

Φέτος ήταν η χρονιά που το TEDxAthens φάνηκε να αλλάζει τα πάντα, καταφέρνοντας όμως να μην αλλάξει τίποτα που δεν πρέπει. Είναι αυτό που λέμε “εξελίχθηκε”, γυρνώντας πίσω. Το νέο location αλλά και η επιλογή του θέματος, θα έπρεπε να μας προϊδεάσει, αλλά επειδή μηδένα προ του τέλους μακάριζε (για να μην πω “γιατί πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε”), πάμε να δούμε μαζί τι άλλαξε φέτος στο TEDxAthens.

Ξεκινάμε με τα 5 πράγματα που άλλαξαν και μάλλον μας προβλημάτισαν αρχικά:

  1. Οι δύο μέρες, έγιναν μία.
  2. Τα διαλείμματα, έγιναν μεγαλύτερα.
  3. Οι ομιλίες έγιναν λιγότερες, αλλά μεγαλύτερες.
  4. Άλλαξε ο κεντρικός παρουσιαστής. Από τον one-to-admire διδάκτορα Θοδωρή, πήγαμε στον προχώ-διαφημιστής-αφού creative director Πέτρο.
  5. Από τη λογική των “ορόφων εμπειριών” της Στέγης, πήγαμε στο “υπαίθριο πάρτι” του CityLink και το χωρίς-γουίφι Παλλάς.

Οι “πίσω-από-το-τέντεξ” δεν μας απογοήτευσαν καταφέρνοντας τα εξής:

  1. Να μην υπάρχουν ομιλίες “σούπες”.
  2. Να ακουστούν φωνές και απόψεις που θέλουν πραγματικά “ανοιχτά μυαλά” για να αξιοποιηθούν (aka η πρόταση Πρεβελάκη, η εξιστόρηση Τριανταφύλλου, το δημοψήφισμα Δερμιτζάκη).
  3. Για πολλούς το “καλύτερο-τέντεξ” είναι εκείνο που ο Τριβιζάς και ο Μπεχράκης τους έκαναν να χειροκροτήσουν όρθιοι. Για εμένα, το καλύτερο τέντεξ ήταν αυτό που δε μας άφησε να βγούμε ούτε λεπτό από την αίθουσα, λόγω του ωραία στημένου προγράμματος. (Και δεν του έλειψε και το standing ovation, αφού όλοι σηκώθηκαν όρθιοι μετά την καθηλωτική αφήγηση της Άλκης Ζέη).
  4. Το TEDxAthens, έγινε ξανά TED event: Technology, Entertainment, Design. Όλα. Και όχι μόνο αυτά.
  5. Το φαγητό πολύ καλό (πως να μη σχολιάσω; Έλληνας είμαι αφού).

Top 5 Highlights από τις ομιλίες:

  1. “Μέσα μας να κρατήσουμε ζωντανή την φλόγα. Να μην πάθουμε κατάθλιψη σα λαός”. H εκπληκτική ομιλία της Άλκης Ζέη, μίας γυναίκας που έχει ζήσει παγκόσμιο, εμφύλιο, Χούντα, ξενιτιά και έβρισκε πάντα τη δύναμη να ξεκινήσει από την αρχή. Μαθήματα ζωής.
  2. Το μισό ΠΑΛΑΣ δάκρυσε στην ομιλία του κ. Τσίπα από την Ομάδα Αιγαίου. “Μάθαμε να βρεχόμαστε, και κυρίως μάθαμε να στεγνώνουμε”. Συγκλονιστική ομιλία. Μόνο σεβασμός.
  3. Η πιο ακομπλεξάριστη και κυνική ομιλία που έχω δει ποτέ από τον Βαγγέλη Αυγουλά. “Αυτές οι κρίσεις αυτοπεποίθησης στον κόσμο των βλεπόντων” είπε. Και πόσα άλλα ακόμα… Σίγουρα θα είναι η πρώτη σε views ομιλία στο youtube.
  4. “Your fear doesn’t have to stop you from doing what you want to do”. Η Αλίκη Θεοφιλόπουλος σε μία ομιλία που -αν είσαι ειδικά γυναίκα που προσπαθεί να επιβιώσει σε μία κοινωνία αντρών- θα λατρέψεις.
  5. DNA is not something you stuck with its just something you start with! Ο Μανώλης Δερμιτζάκης σε μία ομιλία για τα Origins μας, καταρρίπτοντας μύθους και περιγράφοντας την πραγματικότητα. Εκπληκτικός.

Αυτά.

Ίσως το καλύτερο TEDxAthens. Μέχρι το επόμενο.

Για TEDxAthens σα το φετινό είμαστε λίγο παραπάνω περήφανοι σα hangover media που είμαστε χορηγοί επικοινωνίας. Και του χρόνου!

 

tedxathens origins media partners

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;