Τέλος εποχής για τα SMS;

Από Εβίτα Γοργορίνη 15 Φεβρουαρίου 2016

1

Μια από τις αγαπημένες μας ασχολίες όταν πήραμε κινητό για πρώτη φορά, εκτός από το φιδάκι, ήταν να στέλνουμε, χωρίς λόγο, SMS στους φίλους μας.

Πόσοi από εσάς το κάνετε αυτό σήμερα μέσω sms, ενώ υπάρχει το messenger και άλλες εφαρμογές που είναι εντελώς δωρεάν;

Τα γραπτά μηνύματα αποτελούσαν ανέκαθεν μεγάλη πηγή εσόδων για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, κάτι που δεν ισχύει πλέον.

Το 2012 η επικοινωνία μέσω SMS έφτασε στο ζενίθ της αφού πληκτρολογήθηκαν γύρω στα 59 δισεκατομμύρια μηνύματα!

Από το 2012 όμως και μετά εμφανίζεται μια σταδιακή πτώση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2014 στάλθηκαν γύρω στα 22,5 δισεκατομμύρια μηνύματα.

Η αιτία αυτής της αλλαγής δεν είναι άλλη από την αύξηση των χρηστών του Messenger, του WhatsApp και άλλων εφαρμογών που προωθούν το Instant Messanging και έχουν κατακτήσει την αγορά στην αποστολή γραπτών μηνυμάτων.

Οι εφαρμογές δε προσφέρουν μόνο την αποστολή μηνυμάτων αλλά συνδυάζουν και άλλες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα την κλήση ταξί ή την κράτηση σε ένα εστιατόριο. Όπως τόνισε ο Ντάνιελ Μπέργκερ , συντάκτης του περιοδικού υπολογιστών C’t, οι δυνατότητες των εφαρμογών αυτών σύντομα θα αυξηθούν και θα προσφέρουν πολύ περισσότερα στους χρήστες τους.

Ο ίδιος δήλωσε: «Αυτοί που χρησιμοποιούν ακόμη τα SMS είναι κυρίως χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας και εκείνοι που έχουν συνηθίσει. Νομίζω ότι αυτοί θα συνεχίσουν να στέλνουν SMS γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν να συνηθίσουν σε κάτι άλλο».

Μια ή άλλη τα SMS θα συνεχίζουν να λειτουργούν σε κάθε κινητό. Καθώς σε αντίθεση με τις εφαρμογές, δεν προϋποθέτουν την σύνδεση του χρήστη στο Internet.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ