Το
Οδεύουμε σε μια κοινωνία όπου τα ρομπότ και οι μηχανές θα καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας και όχι οι άνθρωποι;

Μπορεί να μην ήρθε το τέλος της Ιστορίας όπως προέβλεψε ο Fukuyama αλλά σύμφωνα με τον Μοσέ Βάρντι θα έρθει το “τέλος” της εργασίας.

Ο καθηγητής επιστήμης των υπολογιστών του Πανεπιστημίου Ράις δήλωσε ότι έως το 2045 τα ρομπότ, οι υπολογιστές και οι άλλες “έξυπνες” μηχανές θα είναι σε θέση να κάνουν οποιαδήποτε ανθρώπινη εργασία. Ως εκ τούτου η ανεργία θα ξεπεράσει ακόμη και το 50%.

Ο Μοσέ Βάρντι μιλώντας στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης για τη Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), είπε “Βρισκόμαστε στην εποχή όπου οι μηχανές θα αντικαταστήσουν σταδιακά τον άνθρωπο. Είναι ανάγκη η κοινωνία να συζητήσει σοβαρά το ερώτημα: Αν συμβεί αυτό, τότε οι άνθρωποι τι θα κάνουν;”

Επίσης προέβλεψε το αναμενόμενο, ότι δηλαδή οι πολιτικές συνέπειες θα είναι τεράστιες και όσο θα αυξάνεται η ανεργία τόσο θα “βαλτώνουν” οι μισθοί της μεσαίας τάξης.

Ουσιαστικά θα βρεθούμε σύντομα σε μία κοινωνία όπου δε θα υπάρχει εργασία. Όπως λέει ο Βάρντι “η ανθρωπότητα θα έρθει αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη από όλες τις προκλήσεις της, την υπαρξιακή: να βρει νόημα σε μια ζωή χωρίς δουλειά”.

Η αλήθεια είναι ότι οι προβλέψεις του θα μπορούσαμε να πούμε ότι ως ένα σημείο είναι αναμενόμενες, το ζήτημα είναι πώς θα αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;