Έρευνα: Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη των οδηγών;

Από neolaia.gr Team 1 Μαρτίου 2016

glenn-shelhamer

Σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα που δημοσίευσαν οι ερευνητές του Πολυτεχνείου της Βιρτζίνια (Virginia Tech) στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS) σχεδόν το 90% των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων οφείλεται σε παράγοντες που μπορούμε να αποφύγουμε.

Για την έρευνά τους χρησιμοποίησαν κάμερες τοποθετημένες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ώστε να παρακολουθούν τις συνήθειες των οδηγών. Ύστερα έκαναν σύγκριση με τα στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία.

Τα μεγαλύτερα λάθη: 

  1. Να οδηγούμε μεθυσμένοι ή υπό την επήρεια ουσιών, καθώς ο κίνδυνος αυξάνεται πάνω από 35 φορές
  2. Εάν είμαστε στεναχωρημένοι ή θυμωμένοι ενώ οδηγούμε ο κίνδυνος για κάποιο ατύχημα αυξάνεται 10 φορές
  3. Η αφηρημάδα. Οι ερευνητές εννοούν τη χρήση του κινητού, το να ψάχνουμε κάτι στο ντουλαπάκι αλλά ακόμα και η χρήση του ραδιοφώνου ή του κλιματισμού μπορεί να μας κάνει να αφαιρεθούμε. Συγκερκιμένα, όταν πληκτρολογούμε κάτι στο κινητό μας, ο κίνδυνος για κάποιο ατύχημα αυξάνεται 12 φορές. Όταν σερφάρουμε στο internet, αυξάνεται 6 φορές. Το ίδιο ισχύει και με το να σκύψουμε να πάρουμε κάτι ή να στείλουμε ένα sms

Πράγματα που δεν το περιμέναμε αλλά δεν επηρεάζουν τόσο:
Να μασουλάμε ένα σνακ, να μιλάμε με τον συνεπιβάτη μας, να κινούμαστε στο κάθισμα, να φρεσκάρουμε το μακιγιάζ. Ακόμα και το να κολλάμε στον μπροστινό μας.

Αυτή η διαπίστωση φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και ότι δεν πρέπει να προσέχουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της οδήγησης και να μην απασχολούμαστε με κάτι άλλο.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486