Τετράγωνο Δία – Κρόνου και εβδομαδιαίες προβλέψεις!
Βασικό γεγονός της εβδομάδας, που συνοδεύει και τις δύο εκλείψεις του μήνα, είναι το τετράγωνο του Κρόνου στον Τοξότη προς τον Δία στην Παρθένο σε ανάδρομη φορά.

Zwdia

Από την Λίλιαν Σίμου

Βασικό γεγονός της εβδομάδας, που συνοδεύει και τις δύο εκλείψεις του μήνα, είναι το τετράγωνο του Κρόνου στον Τοξότη προς τον Δία στην Παρθένο σε ανάδρομη φορά.

Στον δεύτερο δεκανό των μεταβλητών ζωδίων, έχουμε ανάγκη να δράσουμε με προσοχή για ένα χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων περίπου.

Είναι η δεύτερη φορά που συγκρούονται οι δύο πλανήτες (πρώτη τον Αύγουστο και μία ακόμη τον επόμενο Μάιο), οι δύο “δάσκαλοι του ζωδιακού” και σίγουρα εν μέσω εκλείψεων, το γεγονός έχει βαρύνουσα σημασία.

Οι εκλείψεις τονίζουν σημεία που έχουμε αμελήσει, παραλείψει ή αγνοήσει.

Στον μεταβλητό σταυρό το τετράγωνο του Κρόνου προς τον Δία, είναι η μεγάλη σύγκρουση δυνάμεων, στην γνώση, με στόχο την επίγνωση και την αυτογνωσία.

Ο Δίας βρίσκεται σε ένα περιβάλλον όπου λειτουργεί σε αδυναμία. Καθώς η θέση κυριαρχίας του είναι στο απέναντι ζώδιο των Ιχθύων, περιορίζεται η άνεση, η πληθωρικότητα και η αισιόδοξη πτυχή του Δία.
Ως ανάδρομος αυτή την εποχή, φέρνει μνήμες, γνώση, καρμικές εμπειρίες ή δεσμεύσεις.
Αυτό σημαίνει πως οι ευκαιρίες μας θα είναι περιορισμένες; Όχι φυσικά…
Η θέση ενός πλανήτη σε αδυναμία, μπορεί να σημαίνει πως απλά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο προκειμένου να αποδώσει τα μέγιστα. Συχνά, η καθυστέρηση βοηθά στην κατανόηση των αδυναμιών, που φυσικά υπάρχουν και στην περίοδο της άνεσης ή της χαλάρωσης, δεν αντιλαμβανόμαστε.
Η χρονιά με τον Δία στην Παρθένο απαιτεί προσπάθεια, υπομονή, επιμονή, ελαστικότητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Αγαθά που θα προκύψουν από αυτή την στάση ζωής, θα μας δικαιώσουν.
Δεν είναι όμως πάντα ευχάριστη η προσπάθεια και η προσήλωση σε ένα στόχο. Ο χρόνος είναι πολύτιμος, η γνώση τίθεται σε εφαρμογή, η πειθαρχία και η σωστή οργάνωση, είναι απαραίτητα εφόδια.

Ο Κρόνος στον Τοξότη μας καλεί να προσδιορίσουμε πεποιθήσεις, ιδεολογία, απόψεις, σοφία και εμπειρική γνώση. Μπορούμε να υλοποιήσουμε το έργο μας και να έρθουμε με υπομονή κοντά στην κορύφωσή του. Χρειάζεται να διακρίνουμε τις ατομικές μας επιδιώξεις και τις συλλογικές, προς κοινό όφελος.
Η ανευθυνότητα, η υπερβολή και η ανωριμότητα είναι κάποια στοιχεία που δεν ταιριάζουν πλέον ως κοινωνικό και ατομικό φαινόμενο, με τον Κρόνο στη θέση του Τοξότη.

Το πομπώδες και το εγωιστικό στοιχείο, δεν επικρατούν. Αντίθετα, η σύνεση, η ταπεινότητα, η διακριτική συμπεριφορά, το έργο και όχι τα περιττά λόγια, θα ανταμειφθούν. Το λιτό και απέριττο αρέσει και κερδίζει.
Πρέπει να δράσουμε με σύνεση και γερές βάσεις.
Η λεπτομέρεια, η ανάλυση των πληροφοριών, η σταχυολόγηση των στοιχείων, θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο αυτή την εποχή.
Ξεπερνώντας πλέον τις σκοτεινές και απαισιόδοξες ιδέες, ανακτούμε τις δυνάμεις και μπορούμε να προχωρήσουμε αναζητώντας λύσεις και νέες επιλογές στα προβλήματά μας.
Αυτό μπορεί να σημαίνει κατά κύριο λόγο την αποδέσμευση από σχέσεις νοσηρές, δίχως μέλλον και δίχως προοπτική. Μπορεί επίσης να είναι η επιθυμία να ξαναβρούμε την χαμένη χαρά, ελπίδα, ικανοποίηση, απόλαυση και ηρεμία.

Πώς θα γίνει αυτό;
Το πρώτο και κύριο μέλημα είναι να ξεπεράσουμε δισταγμούς, εγκλωβισμένες σκέψεις και εμμονή στην δυστυχία ή το πρόβλημά μας. Να αποφασίσουμε να αποδεχτούμε το τέλος, σε μία σχέση, ένα συναίσθημα, μία χαρά, μία σιγουριά.
Η αποδέσμευση από ό,τι μας έχει κρατήσει στάσιμους θα φέρει ευθύς αμέσως την ανάσα της ελευθερίας. Θα μας κάνει να αισθανθούμε πως τολμάμε μία αλλαγή μέσα από αλλαγή στάσης και οπτικής.
Και οι λύσεις θα έρθουν. Γιατί θα είμαστε ανοιχτοί στο καινούργιο, στο διαφορετικό, ίσως σε κάτι που ως χθες, έμοιαζε…ξένο!

Αρνητικά στοιχεία

-Η σχολαστικότητα, η υπερβολή στην κριτική και αυτοκριτική, μία ατολμία ασυνήθιστη, δισταγμός, έλλειψη φαντασίας, το άγχος, η δυσκολία σε συγκέντρωση, η εμμονή. Πρόβλημα μπορεί να προκληθεί από την υποχόνδρια εμμονή προς τα θέματα υγείας και ευεξίας.
-Η τσιγγουνιά ψυχής, καρδιάς, προθέσεων.
-Στενότητα πνεύματος
-Ψυχική κόπωση ή σωματική
-Μπλοκάρισμα ευκαιριών
-Θλίψη
-Παραίτηση

Κριός

Η καθημερινότητα μοιάζει με διαρκή πίεση στο βάρος των υποχρεώσεων. Λεπτομέρειες σας κουράζουν και μειώνουν την φλόγα για δημιουργία και έμπνευση.
Η εργατικότητά σας, η επιμονή και υπομονή, αναστέλλουν τον ενθουσιασμό, αλλά διευκολύνουν ιδιαίτερα την γνώση και την δεξιότητά σας. Χρειάζεστε ιδεολογία σαφή, ουσιαστική και συγκεκριμένη. Αλλά δύσκολα ανέχεστε την επιβολή αξιών από «τρίτους».
Έχετε στρατηγικό νου, ας κάνετε μία υπαναχώρηση στην ταχύτητα, προκειμένου να βρείτε την τακτική της μάχης.
Η υγεία θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, η διατροφή, οι κανόνες υγιεινής, αλλά δίχως να γίνετε υποχόνδριοι.
Η ζωή βρίσκει τον ρυθμό που σας ταιριάζει, μπαίνει σε τάξη τελικά μετά από υποχωρήσεις και ιδιαίτερους ελιγμούς.

Ταύρος

Ευνοϊκός ο Δίας προς το ζώδιό σας, αναζητά λύσεις σε θέματα αισθηματικά, ισορροπεί την ζωή σας και το ενδιαφέρον για κάθε αγαπημένο σας πρόσωπο, φέρνει γαλήνη και χαρά.
Η χαρά περιορίζεται από τον Κρόνο σε δυσχερή θέση, καθώς πρέπει να αποφύγετε εμμονές, φοβίες και ανασφάλεια. Άγχη του χθες, βγαίνουν στην επιφάνεια ξανά, αυτή την εποχή, αλλά ίσως είναι η κατάλληλη περίοδος προκειμένου να τα ξεπεράσετε.
Η αγάπη είναι δώρο για σας και αγωνία παράλληλα, η ολοκλήρωσή της.
Μπορεί να ενδιαφερθείτε να κάνετε ένα δημιουργικό χόμπι, που θα αναδείξει την υπομονή και τη γνώση σας, αλλά και μία δεξιοτεχνία.
Κάποιοι από εσάς, θα επιθυμήσετε να αποκτήσετε παιδάκι ή αν είστε ήδη γονείς, θα αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στο παιδί σας. Τα παιδιά αναπτύσσονται –αν είστε γονείς- με ένα ρυθμό που σας δημιουργεί χαρά και άγχος παράλληλα για το μέλλον τους.
Μην ρισκάρετε σε τυχερά παιχνίδια, παρά μικρά ποσά.

Δίδυμοι

Δεσμεύσεις και απαιτήσεις στον οικογενειακό τομέα, περιορίζουν την αυτονομία και αυτοδιάθεσή σας.
Αν θέλετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας είναι η κατάλληλη εποχή με τον Δία να βρίσκεται στον τομέα αυτό. Ωστόσο, το άγχος επικρατεί και ίσως φέρνει προβλήματα στην επικοινωνία με την οικογένεια.
Η ζωή σας μπαίνει σταδιακά όμως σε τάξη και οργανώνετε τα πάντα από τη βάση τους. Στις θετικές γωνίες του Δία, θα ενδυναμωθείτε.
Με τον Κρόνο σε αντίθεση, θα σας δημιουργήσουν υποχρεώσεις ή περιορισμό, οι συνεργάτες ή ο μόνιμος σύντροφος. Πιέζουν να αναλάβετε ευθύνες ή σας μεταθέτουν ευθύνες. Στο χέρι σας είναι να θέσετε όρια. Μπορεί τότε, να προκύψει εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Κέρδη μπορούν να έρθουν από την ακίνητη περιουσία ή από την καλλιέργεια της γης.
Θα είστε φιλόξενοι και περιποιητικοί στον χώρο σας, αλλά μην περιμένετε όλα να γίνουν τέλεια! Περιορίζετε την ελεύθερη και ανέμελη πλευρά σας και χάνετε την νεανική σας δροσιά, που αρέσει και ξεκουράζει και σας και τους ανθρώπους που σας αγαπούν.

Καρκίνος

Το ενδιαφέρον με το τετράγωνο του Κρόνου προς τον Δία, εστιάζεται στις σχέσεις με το κοντινό περιβάλλον και τους συγγενείς. Στις συναντήσεις, θα ανταλλάσσετε απόψεις και θα κάνετε ενδιαφέρουσες συζητήσεις.
Δεν θα συμφωνείτε όμως σε λεπτομέρειες ή θα πρέπει να περιορίσετε την κριτική σας και τις αδυναμίες που υπάρχουν σε κάθε σχέση.
Προτιμότερο θα είναι να έχετε μία καλύτερη διευθέτηση των συνεργατών στην εργασία σας, δίχως να τους καταπιέζετε ή να σας μεταθέτουν ευθύνες ασκώντας πίεση σε σας. Αν και η ισορροπία είναι δύσκολη, μπορείτε με ελιγμούς να έρθετε σε ένα καλό επίπεδο συνεργασίας.
Θα υπάρξουν μικρές μετακινήσεις γιατί θα αναλαμβάνετε καθήκοντα που το απαιτούν.
Ο τρόπος σκέψης θα είναι πιο αντικειμενικός, πρακτικός, αναλυτικός αλλά ας μην είναι μονόπλευρος.
Θα παρατηρείτε πολλά από αυτά που γίνονται γύρω σας. Θα είστε ικανοί να προσαρμοζόσαστε στις συμβατικότητες με την ισχυρή σας διαίσθηση. Αποφύγετε όμως την υπερβολή στην κριτική.

Λέων

Η προσοχή εστιάζεται στον τομέα των οικονομικών σας και τις ευκαιρίες που σας προσφέρει για να τα αυξήσετε το εισόδημα σας, θα απαιτούν προσπάθεια, προσήλωση και λεπτομέρεια. Άρα δεν είναι εύκολα τα κέρδη, γι’ αυτό μην κινείστε βιαστικά ή δίχως σχεδιασμό.
Θα χρειαστεί να εργαστείτε δημιουργικά με αυστηρά κριτήρια όμως στις προτεραιότητές σας. Θα είναι δύσκολο να μειώσετε την διασκέδαση, την ανεμελιά ή τον χρόνο χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, για να επικεντρωθείτε σε ένα σημαντικό έργο αυτή την εποχή.
Ίσως μάλιστα χρειαστεί να μειώσετε τον χρόνο για ένα χόμπι, προκειμένου να δοθεί στο έργο σας.
Μπορεί να έχετε δαπάνες για αγαπημένα πρόσωπα, μεταξύ αυτών, και το παιδί σας.
Υπάρχουν έξοδα προφανώς, αλλά με σύνεση θα διαχειριστείτε σωστά το εισόδημά σας.
Οι αξίες αλλάζουν και γίνονται πρακτικές και περισσότερο απλές, είναι αξίες ουσίας. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις υπερβολές.

Παρθένος

Εδώ και μήνες έχετε τον Δία στο ζώδιο σας. Ήρθε η ώρα που θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων και θα καταφέρετε να πραγματοποιήσετε στόχους σας.
Στόχοι όμως που έχουν να κάνουν με μία θεμελίωση, ή με μία νέα αρχή, αφού τα προηγούμενα θεμέλια δεν ήταν τόσο ουσιαστικά. Αυτή την εποχή, ας κάνετε υπομονή, ας δώσετε βαρύτητα στο έργο σας και ας διορθώσετε ό,τι έχει στηθεί λανθασμένα.
Ανοίξτε τα φτερά σας και προγραμματίστε σημαντικά σχέδια που έχετε στο μυαλό σας. Όλα όμως απαιτούν μεθοδικότητα, λεπτομέρεια, υπομονή.
Θα προσελκύσετε την επιτυχία και θα σας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξετε τα ταλέντα και τη γνώση σας, με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο.
Η αισιοδοξία εναλλάσσεται με την απαισιοδοξία αυτές τις μέρες, και ίσως σας οδηγήσει σε σπατάλη δυνάμεων και η ανάγκη να φανείτε «τέλειοι» μπορεί να σας προσθέσει άγχος. Δεν υπάρχει τελειότητα στον ατελή μας κόσμο, αλλά προσπάθεια εξελισσόμενη…
Προσοχή στο βάρος και στην διατροφή σας.

Ζυγός

Οι απαιτήσεις σας περιορίζουν την έκφραση και συσσωρεύονται αυτές τις μέρες. Θα βιώνετε εσωτερικά τις προκλήσεις της εποχής.
Θα σας ταλαιπωρούν ευαισθησίες και συναισθήματα, όπως η συμπόνια προς τους άλλους. Θα ψάξετε να βρείτε την αλήθεια για την ίδια σας την ύπαρξη. Αλλά πρέπει να πιέσετε βαθιά την σκέψη και να αναζητήσετε στο υποσυνείδητο καταγραφές και βιώματα.
Δεν είναι εύκολο, αρχικά, αλλά το άμεσο περιβάλλον θα σας δώσει αφορμές. Ίσως μία στενοκεφαλιά τους, ίσως μία απαγόρευση ή ένας περιορισμός, γίνουν η αιτία να κινητοποιηθείτε.
Μην σας απογοητεύει η σύγκρουση.
Θα ενδιαφερθείτε ίσως για την εσωτερική σας εξέλιξη, αναζήτηση και ενδεχομένως θα έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που είναι περιθωριοποιημένοι, έγκλειστοι, ταλαιπωρημένοι και θα συνδράμετε με τον τρόπο που μπορείτε, στην ανακούφισή τους.
Εκτονώστε το εσωτερικό σας άγχος με ένα δημιουργικό έργο.

lilian-simoy

Σκορπιός

Οι αξίες σας είναι σε προτεραιότητα, αλλά και η αξιολόγηση ατόμων που σας περιβάλλουν.
Πιέζεστε να διατηρήσετε την ισορροπία ή να διακρίνετε εκείνους που θεωρείτε πως είναι πολύτιμοι για σας. Ενδεχομένως είναι σημαντικό να κάνετε διάκριση, δίχως αυστηρότητα όμως.
Οι φίλοι γίνονται συνοδοιπόροι σας αυτή την εποχή. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξετε τις σκέψεις σας και να ανταλλάξετε απόψεις μαζί τους.
Θα έχετε την δυνατότητα να γίνετε πιο τολμηροί, ενώ θα μπορέσετε να δουλέψετε ομαδικά αν έχουν παρεμφερείς απόψεις με σας. Διαφορετικά, ίσως απαιτείτε ή απαιτούν πολλά και δεν θα υπάρξει σταθερότητα στο μέλλον.
Θα βάλετε στόχους που θα ανταποκρίνονται στις φιλοδοξίες σας, εστιασμένοι στην λεπτομέρεια. Η γνώση και η εμπειρία θα μετρήσουν.
Τα κέρδη σας έρχονται από άτομα που έχουν καλή κοινωνική θέση και σας βοηθούν, αλλά προσπαθούν να κυριαρχήσουν στο έργο σας.

Τοξότης

Ήρθε η κατάλληλη περίοδος προκειμένου να ασχοληθείτε με την καριέρα σας και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται εκεί. Επειδή θα σας καταβάλει η υπέρ αισιοδοξία καλό θα ήταν να μην προσπαθήσετε να διεκδικήσετε δίχως σχεδιασμό, λεπτομερή ανάλυση και προετοιμασία.
Περιορίζονται οι ανοιχτοί ορίζοντες για να εστιάσετε σε ένα κύριο κατά προτεραιότητα. Δεν θα είναι ευχάριστο αρχικά, αλλά έχετε ευελιξία για να φέρετε εις πέρας το έργο σας.
Εξ άλλου για μία διετία, ο Κρόνος στο ζώδιό σας, ωριμάζει μέσω της εμπειρίας την προσωπικότητά σας, σας καθιστά υπεύθυνους και αξιοποιεί ταλέντα σας.
Η τύχη και οι σωστοί άνθρωποι από τον κοινωνικό σας χώρο, θα προωθήσουν την επαγγελματική σας εξέλιξη. Ας προσέξετε όμως να μην είναι μίζεροι, σχολαστικοί ή αγχώδεις.
Θα έχετε ευχέρεια να αναλάβετε ηγετικό ρόλο, αλλά ελέγχετε το δικό σας άγχος ή αυτό που επιβάλλεται από το κοινωνικό περιβάλλον.

Αιγόκερως

Ο Δίας ευνοεί το ζώδιό σας και αυτό δημιουργεί μία δυναμική για σας! Ενδυνάμωση λοιπόν, υγεία, ευεξία και αυτοπεποίθηση, θα είναι τα δώρα για τη νέα αυτή περίοδο!
Ωστόσο, ο Κρόνος που είναι κυβερνήτης σας, περιορίζει την θετική προώθηση του Δία. Θέτει όρια και στην ουσία έχετε να αντιπαλέψετε με συνειδησιακές ενστάσεις σχετικά με τις ευκαιρίες πους ας δίδονται.
Για τον λόγο αυτό, ας κάνετε εκείνο που θεωρείτε άξιο λόγου, σας ταιριάζει και σας βοηθά στην προσωπική εξέλιξη. Ας μην υιοθετείτε ιδέες και προτάσεις που είναι «ξένες» προς την δική σας φιλοσοφία.
Μην αφήσετε τον χρόνο να πηγαίνει χαμένος. Κάθε στιγμή είναι πολύτιμη και πρέπει να την εκμεταλλευτείτε παραγωγικά.
Η γνώση διευρύνεται και εστιάζετε στην ουσία και στην λεπτομέρεια.
Ίσως διαμορφώσετε διαφορετική άποψη και φιλοσοφία, αλλά μην είστε πολύ αυστηροί κριτές ακόμη και προς τον ίδιο σας τον εαυτό.

Υδροχόος

Ήρθε η κατάλληλη εποχή, προκειμένου να διαχειριστείτε τα αποταμιεύματά σας, ή θα ρυθμίσετε δάνεια, χρέη και υποχρεώσεις που χρονίζουν. Ήδη όμως αμελήσατε, αφήσατε να χαθεί πολύτιμος χρόνος ή δεν στηρίξατε σωστά τα οικονομικά σας, και πιέζεστε αυτή την εποχή.
Μία επένδυση σε γη θα σας ωφελήσει μακροπρόθεσμα, αλλά τώρα μπορεί να προσθέσει άγχος στη ζωή σας. Αν μάλιστα το χρέος έχει υπερβεί τις δυνατότητές σας, ή υπερτιμήσατε τις ικανότητές σας, θα βρεθείτε σε δύσκολη θέση.
Προσπαθήστε να κάνετε ρύθμιση, έστω και με κόπο. Μελετήστε σωστά τις δυνατότητες που σας παρέχονται και θυσιάστε μέρος αυτού που θεωρήσατε πως είναι δεδομένο.
Προσέχετε την διατροφή και την υγεία σας. Ενώ αποφύγετε ό,τι σας επιβαρύνει ψυχολογικά.
Κάποια βοήθεια μπορεί να προσφέρει το ταίρι σας ή ένας συνεργάτης, αλλά θα ζητήσει αντάλλαγμα που θα σας βάλει στα δικά του μέτρα και σταθμά.

Ιχθείς

Η ζωή σας συνδυάζεται με εκείνη των συνεργατών ή του/της συντρόφου. Είναι μία περίοδος κατά την οποία θα δώσετε την μάχη της ισορροπίας δυνάμεων σε κάθε σημαντική σχέση.
Αν έχετε κάνει λάθη σημαντικά, θα αναγκαστείτε τώρα να δώσετε σημασία στις πτυχές που αμελήσατε.
Η κοινωνική σας θέση απαιτεί στόχους ουσίας ή θα κριθείτε για αδυναμίες και αμέλεια, αναβλητικότητα ή αδιαφορία.
Ένας άνθρωπος σε θέση κυριαρχίας, σας δίνει την ευχέρεια να κάνετε αλλαγές και να κάνετε την δική σας επιλογή. Θα σας φέρει δυσφορία, καθώς θα επιβάλει κανόνες, όρια ή όρους…
Ίσως να πρόκειται, για την άνοδό σας, αλλά θα είναι δύσκολο να εκφραστείτε με άνεση και να αναδείξετε την έμπνευσή σας. Αν σταθεί εμπόδιο όμως, κάνετε υπομονή για τις ημέρες αυτές. Φερθείτε διπλωματικά και περιμένετε.
Αφοσιωθείτε στην λεπτομέρεια, αποφύγετε την αυστηρή κριτική από και προς τους άλλους και ενδιαφερθείτε να γειώσετε το συναίσθημα, δίχως να αποποιείστε την ευαισθησία σας.
Μην αποφεύγετε τις ευθύνες σας απέναντι στους ανθρώπους με τους οποίους έχετε τακτική συναλλαγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;