Ξεκινούν επίσημα οι
Ξεκινούν οι έξυπνες στάσεις από τον ΟΑΣΑ! Τι ακριβώς κάνουν και πώς θα μας διευκολύνουν;

Από σήμερα τίθενται σε εφαρμογή οι έξυπνες στάσεις από τον ΟΑΣΑ.

Από εδώ και πέρα οι επιβάτες θα πληροφορούνται από οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των λεωφορείων και τρόλεϊ που διέρχονται από αυτές, τα έκτακτα μηνύματα αλλά και τη γενικότερη λειτουργία των Αστικών Συγκοινωνιών. Επιπλέον θα διευκολύνονται τα άτομα με αναπηρία, όπως οι τυφλοί.

Ήδη οι οθόνες αυτές έχουν τοποθετηθεί στα περισσότερα λεωφορεία και στάσεις. Παράλληλα, προχωρά το έργο αντικατάστασης των χάρτινων εισιτηρίων σε όλα τα ΜΜΜ με ηλεκτρονικό.

Παράλληλα έχει ήδη δημιουργηθεί μια έξυπνη εφαρμογή για την καλύτερη ενημέρωση των χρηστών από κινητά τηλέφωνα, tablets και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μέσω της εφαρμογής οι χρήστες θα μπορούν να πληροφορηθούν για τις θέσεις των οχημάτων πάνω σε χάρτη, την άφιξη επόμενου οχήματος,  την πλησιέστερη στάση στον χρήστη, καθώς και  την βέλτιστη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος, έτσι ώστε να προγραμματίζει έγκαιρα τις μετακινήσεις του.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούνται ευρέως (Android, iOS, Windows). Επίσης η ίδια δυνατότητα θα υπάρχει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή από το website του OAΣΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, πρόκειται για ένα αναγκαίο και χρήσιμο έργο που χρειάστηκε πάνω από δέκα χρόνια έως ότου ωριμάσει και αρχίσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του. Και συνεχίζει

Το Υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι πρόκειται για ένα αναγκαίο και χρήσιμο έργο που χρειάστηκε δέκα χρόνια να ωριμάσει και να υλοποιηθεί. Επιπλέον χρειάστηκε να ξεπεραστούν και να αντιμετωπιστούν από τον υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ και τη νέα διοίκηση ΟΑΣΑ εμπλοκές, καθυστερήσεις και διαχειριστικές αστοχίες των κυβερνήσεων και διοικήσεων ΟΑΣΑ του παρελθόντος.

Ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι πρώτες 1000 έξυπνες στάσεις και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2016.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;