Χτίζοντας ένα Gaming PC για Virtual Reality
Το hype για το 2016 δεν είναι άλλο από το Virtual Reality! Δες προτεινόμενες συνθέσεις για το Pc σου!

Oculus_Rift_Image_02

Το hype για το 2016 δεν είναι άλλο από το Virtual Reality! Μέσα στη χρονιά θα έχει κορυφωθεί η αναζήτηση στοιχείων για μια νέα-παλιά τεχνολογία, που όμως φαίνεται να έχει ωριμάσει τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Το VR γνωρίζει την εξέλιξη εδώ και δεκαετίες, σε διάφορες μορφές ψυχαγωγίας. Από τα coin-ops και τα View-Master, στις πρώτες home προσπάθειες της SEGA και της Nintendo πριν από 2,5 δεκαετίες, στα σημερινά headset όπως το Oculus Rift, το HTC Vive και τo PlayStation VR. Ο λόγος που το VR θα γνωρίσει τα επόμενα χρόνια μεγάλη απήχηση βέβαια είναι τα headsets που προσαρμόζουν ένα smartphone, όπως το Gear VR. Και αυτό γιατί ο καθένας έχει ένα τηλέφωνο και μπορεί να πάρει κάποιο από τα δεκάδες μοντέλα τύπου Google Cardboard και να ζήσει την εμπειρία του VR.

Στην παρουσίαση των Galaxy S7/S7 Edge, ο ιδρυτής του Facebook βρέθηκε στη σκηνή για να μιλήσει για το VR, τη σχέση του με το Facebook και τα smartphones. Οπότε, είναι λογικό ο ίδιος άνθρωπος που άναψε το φως για να αποκτηθεί η Oculus έναντι πακτωλού χρημάτων, να έχει ένα όραμα που θα θελήσει να υλοποιήσει. Είτε με το integration των λειτουργιών του Facebook στα headset, είτε με τα διάφορα 360ο βίντεο, είτε με VR games (πάντα μέσα από το Facebook).

Βέβαια, εμείς δε θα ασχοληθούμε με αυτά αλλά με το κομμάτι του PC, κυρίως όσον αφορά στο gaming. Με το Rift και το Vide να είναι ήδη επίσημα διαθέσιμα (αν και όχι στην Ελλάδα, αλλά λογικά θα το δούμε κάποια στιγμή και στα ράφια), και το PS VR να τελειοποιείται (μαζί μάλλον με ένα VR-Ready νέο PS4) για κυκλοφορία το φθινόπωρο, το VR gaming ετοιμάζεται για τη μεγάλη έκρηξη.

Το θέμα βέβαια είναι αν ήρθε για να μείνει, ή θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με αυτή του stereo-3D. Όπως και να έχει, παρακάτω θα δούμε κάποιες βασικές πληροφορίες που αφορούν το VR γενικότερα και θα «συνθέσουμε» gaming PC προτάσεις.

Δες περισσότερες λεπτομέρειες και 3 προτεινόμενες συνθέσεις PC στο Enternity.gr 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;