Σήκωσε το τιμημένο η Ελληνική Ομάδα minifootball!
Η Ελληνική Ομάδα minifootball επέστρεψε στην χώρα με μια ιστορική πρωτιά, καθώς κατέκτησε το σπουδαιότερο φετινό τουρνουά προετοιμασίας

Σήκωσε το τιμημένο η Ελληνική Ομάδα minifootball!

Οι Έλληνες πανηγύρισαν το πρώτο τους διεθνές τρόπαιο, κερδίζοντας την οικοδέσποινα Γερμανία μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό στο τετραεθνές τουρνουά του Βίτεν!

Από χθες, η γνωστή φράση του Γκάρι Λίνεκερ “Το ποδόσφαιρο είναι ένα σπορ, στο οποίο παίζουν δύο ομάδες και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί” έπαψε να ισχύει! Η Ελληνική Ομάδα minifootball επέστρεψε στην χώρα με μια ιστορική πρωτιά, καθώς κατέκτησε το σπουδαιότερο φετινό τουρνουά προετοιμασίας, πριν από το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα EMF EURO, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία στα τέλη Αυγούστου.

Με το μεγαλοπρεπές 6-1 επί της Αγγλίας, το οποίο τους έδωσε την δεύτερη θέση στην φάση των ομίλων, οι Έλληνες αντιμετώπισαν στον τελικό της Πέμπτης τον κακό τους δαίμονα, την Γερμανία, από την οποία είχαν τρεις συνεχόμενες ήττες στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Οι παίκτες του Απόστολου Γκαϊφύλλια είδαν μάλιστα τους οικοδεσπότες να προηγούνται με 1-0 στο 25′, ενώ έχασαν και τον Ντρένοβα με τραυματισμό στο ματς, αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Πείσμωσαν και παράλληλα διέθεταν την κλάση και την ομοιογένεια για να γυρίσουν το ματς.

Σήκωσε το τιμημένο η Ελληνική Ομάδα minifootball!
“Από μηχανής θεοί” Λευκαρίτης και Ξανθός

Στην τελευταία φάση του ματς, η Ελληνική Ομάδα κέρδισε φάουλ και ο Λευκαρίτης εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1, το οποίο έστειλε το ματς στα πέναλτι. Εκεί, ευστόχησαν οι Λευκαρίτης και Μάντης, ενώ αστόχησε ο Καραβίδας. Ο πορτιέρο της Ελλάδας, Πασχάλης Ξανθός απέκρουσε το πέναλτι των Γερμανών και στη συνέχεια ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση του τελευταίου πέναλτι. Εκεί, ευστόχησε και παράλληλα έδωσε το έναυσμα για το ξεκίνημα των πανηγυρισμών, με αφορμή την ιστορική κατάκτηση του κυπέλλου!

ΕΛΛΑΔΑ (προπονητής: Γκαϊφύλλιας, τεχν. Διευθυντής: Αργύρης): Ξανθός, Γκιάλης, Μάντης, Ντρένοβα, Ταραμάς, Καραβίδας, Κουτσούκος, Λευκαρίτης, Χατζημηνάς, Στρέμπας.
Ξανθός: “Η ομάδα μας απέδειξε ξανά ότι έχει μέταλλο”

Ο τερματοφύλακας της Ελληνική Ομάδας, Πασχάλης Ξανθός, “πνίγηκε” στις αγκαλιές των συμπαικτών του μετά το εύστοχο πέναλτι που έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα και στις δηλώσεις του, προσπάθησε να περιγράψει αυτήν την ανεπανάληπτη στιγμή:

“Δεν περιγράφεται αυτό που νιώθω. Να σηκώνω στα χέρια μου ένα τρόπαιο και μάλιστα με την ελληνική μας σημαία στο στήθος. Η ομάδα μας απέδειξε ξανά ότι έχει μέταλλο… Για να φτάσει μια ομάδα στον τελικό χρειάζονται όλοι μαζί ενωμένοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο… Όπως και έγινε με μας αυτές τις μέρες. Όλοι μαζί ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ-ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ-ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Μόνο έτσι πας μπροστά. Όσο για μένα, η διαδικασία των πέναλτι είναι άκρως ψυχοφθόρα και χρειάζεται γερά νεύρα αλλά όσο και γερά νεύρα να έχει τίποτα δεν γίνεται χωρίς την εμπιστοσύνη του προπονητή σου και των συμπαικτών σου. Γι’αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου κ. Αποστολή που με εμπιστεύτηκε για να υπερασπιστώ την εστία μας στο τελευταίο πέναλτι άλλα και τους αρχηγούς μου Αντρέα Ντρένοβα και Δημήτρη Καραβίδα που με εμπιστεύτηκαν να πάρω την μπάλα και να εκτελέσω το τελευταίο πέναλτι. Τέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που μας βοήθησαν να πάρουμε μέρος σε ένα τέτοιο τουρνουά, τους χορηγούς μας, τον κο Θάνο Παπαδόπουλο, άλλα και όλα τα παιδιά που προσπαθούν με στόχο το καλύτερο για την ελληνική μας ομάδα, εντός κι εκτός γηπέδου. Επόμενος στόχος η Ουγγαρία, στην οποία πρέπει να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι και δυνατότεροι, αφού εμείς μόνοι μας ανεβάσαμε τον πήχη πιο ψηλά με την κατάκτηση αυτού του τουρνουά”.

Σήκωσε το τιμημένο η Ελληνική Ομάδα minifootball!

Γκαϊφύλλιας: “Ιστορική στιγμή, πάμε με πολύτιμες εμπειρίες στην Ουγγαρία”

Ο τεχνικός της Ελληνικής Ομάδας, Απόστολος Γκαϊφύλλιας μίλησε για την διάκριση αυτή και παράλληλα τόνισε τα σημαντικά οφέλη από την παρουσία της ομάδας σε ένα τόσο ισχυρό διεθνές τουρνουά, ενόψει του EMF EURO της Ουγγαρίας:
“Καταρχήν, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους. Από το πρώτο ματς και παρότι ήρθαμε στην Γερμανία με πολλές ελλείψεις, προπονηθήκαμε συστηματικά και προσπαθήσαμε να βγάλουμε στο γήπεδο τη δουλειά μας. Το τουρνουά αυτό μας έδωσε πολύτιμες εμπειρίες και θέλω να ξαναπώ εδώ ότι ευχαριστώ τον Θάνο Παπαδόπουλο και το Total της ΦΑΓΕ για την στήριξη της αποστολής και τον ερχομό μας στο τετραεθνές τουρνουά. Κρατάμε τα συμπεράσματα που βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο και ο τίτλος αυτός μας γεμίζει με ευθύνη ενόψει του EMF EURO της Ουγγαρίας. Εκεί, χρειάζεται αδιάκοπη συγκέντρωση και σοβαρότητα, προκειμένου να φέρουμε μια διάκριση για την χώρα μας.”

Σήκωσε το τιμημένο η Ελληνική Ομάδα minifootball!
Παπαδόπουλος: “Η ομάδα φτιάχνει χαρακτήρα και γεμίζει με εμπειρίες”

Ο επικεφαλής της Ελληνικής αποστολής και CEO της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας minifootball, Θάνος Παπαδόπουλος, τόνισε τη σημασία της εμπειρίας για τους παίκτες μας: “Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό και ανεβάζει την ψυχολογία της ομάδας, η οποία φτιάχνει έτσι χαρακτήρα και γεμίζει με εμπειρίες. Το τουρνουά ήταν φιλικό, με αποτέλεσμα να δοθεί ευκαιρία στις ομάδες να δοκιμάσουν παίκτες και συστήματα, ενώ και τα ρόστερ είχαν αλλαγές. Παρόλ’ αυτά, είναι σημαντικό να κερδίζουμε ομάδες όπως η Αγγλία, την οποία θ’ αντιμετωπίσουμε στην φάση των ομίλων του EMF EURO, η Γερμανία, αφού ανήκουν σε διαφορετικά γκρουπ δυναμικότητας. Πρόκειται για δυνατές και ποιοτικές ομάδες.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;