Πανελλήνιες 2016: Το μηχανογραφικό για ΓΕΛ
Διαβάστε σχετικά!

panellinies eksetaseis 2012 4

Το μηχανογραφικό για ΓΕΛ των υποψηφίων για τις Πανελλήνιες 2016.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλήνιες 2016 αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο. Για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση.

Δείτε εδώ το Πανελλήνιες 2016: Το μηχανογραφικό για ΓΕΛ

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων για τις πανελλήνιες 2016 όλων των κατηγοριών ανέρχεται σε 103.366 με τους περισσότερους εξ αυτών να υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων με το νέο σύστημα. Οι υποψήφιοι αυτοί θα διεκδικήσουν 69.985 θέσεις που προσφέρονται συνολικά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων ελάχιστοι ήταν οι απόφοιτοι που επέλεξαν το παλαιό σύστημα καθώς ο αριθμός τους ανέρχεται μόλις σε 3.395 και αποτελούν το 4% των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ.

Όσον αφορά τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ο αριθμός όσων επέλεξε το παλαιό σύστημα με την Ομάδα Α (υποψήφιοι για ΤΕΙ- με 4 μαθήματα εξέταση) ήταν 2457, αποτελώντας το 13.8% συνολικά των συμμετεχόντων των Ημερησίων ΕΠΑΛ.

Επίσης, υπήρχαν και 56 υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής με την Ομάδα Β των Ημερησίων ΕΠΑΛ.Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας με τα αριθμητικά στοιχεία των υποψηφίων κάθε κατηγορία και είδους Λυκείου.

Γενικότερες οδηγίες για τις Πανελλήνιες 2016

Εκδόθηκε η απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας που ορίζει το πως θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες 2016 ενώ δίνονται όλες οι λεπτομέρειες για την διαγωνιστική διαδικασία.. Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας οι πανελλήνιες 2016 διεξάγονται μετά τη λήξη των μαθημάτων του Β’ Τετραμήνου σε εξεταστικά κέντρα που είναι Γενικά Λύκεια.

Αν κρίνεται αναγκαίο για την αντικειμενική διεξαγωγή τους, μπορεί να ορίζονται ως Εξεταστικά Κέντρα, σχολικά συγκροτήματα στα οποία στεγάζονται Γενικά Λύκεια. Τα εξεταστικά κέντρα ορίζονται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Με την ίδια απόφαση καθορίζεται και η κατανομή των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα για την οποία λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συγκοινωνιακές συνθήκες κάθε περιοχής.

Η διάρκεια της γραπτής εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων είναι τρίωρη (3), εκτός αν, σε ειδικές περιπτώσεις, ορίζεται διαφορετικά από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.). Οι πανελλήνιες 2016 διενεργούνται στις αίθουσες των Εξεταστικών Κέντρων ενώπιον δύο (2) επιτηρητών. Θέματα και πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων Τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων περιλαμβάνουν ποικιλία ερωτήσεων (π.χ. σύντομης απάντησης, ελεύθερης ανάπτυξης), οι οποίες είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας, από την εξεταστέα ύλη της τελευταίας τάξης του Λυκείου και προκύπτουν αποκλειστικά από Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων. Τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες διεξάγονται ταυτόχρονα σε όλα τα Εξεταστικά Κέντρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων, επιλέγονται από την Κ.Ε.Ε., κατά τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 4 της παρούσης και είναι κοινά για όλα τα Εξεταστικά Κέντρα της χώρας.

Τα θέματα των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων λαμβάνονται από την ύλη που ορίζεται ως εξεταστέα για κάθε μάθημα κατά το έτος που γίνονται οι εξετάσεις. Οι ερωτήσεις είναι ανάλογες με εκείνες που υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια και στις οδηγίες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), διατρέχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση της εξεταστέας ύλης, ελέγχουν ευρύ φάσμα διδακτικών στόχων και είναι κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας. Οι υποψήφιοι απαντούν υποχρεωτικά σε όλα τα θέματα. Σε περίπτωση κατά την οποία ένα θέμα αναλύεται σε υποερωτήματα, η βαθμολογία που προβλέπεται για αυτό κατανέμεται ισότιμα στα επιμέρους ερωτήματα, εκτός αν κατά την ανακοίνωση των θεμάτων καθορίζεται διαφορετικός βαθμός για κάθε ένα από αυτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
8'
15 - 17
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;