Απεργία 6 και 7 Μαΐου 2016: Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν!
"Παραλύει" η χώρα για δύο μέρες! Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν και τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!

010116153518_8949

Η οριστική απόφαση για ψήφιση του Ασφαλιστικού το σαββατοκύριακο που έρχεται, βγάζει ξανά τους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενους.

48ωρη απεργία κήρυξεη ΓΣΣΕ, η οποία στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Mετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.”

Τετραήμερη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Από αύριο στις 6.00 το πρωί (Παρασκευή, 6 Μαΐου) έως στις 6.00 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Από σήμερα Πέμπτη 5/5/2016 τα μεσάνυχτα έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8/5/2016, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια των τραίνων

Λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η Γ.Σ.Ε.Ε, και στις οποίες θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ).

Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου».
Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα.
Οι επιβάτες που ξεκίνησαν το ταξίδι τους πριν από την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων και ενδεχομένως δεν προλάβουν να φθάσουν στον τερματικό τους σταθμό μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα, θα μεταφερθούν στους προορισμούς τους με άλλα μέσα με μέριμνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Απεργία των δημοσιογράφων

Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου Η απεργία ισχύει για όλα τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμία εξαίρεση.

Χωρίς ΜΕΤΡΟ, Τραμ και ΗΣΑΠ θα είναι το επιβατικό κοινό την Παρασκευή 6 Μαίου και Σάββατο 07 Μαίου αφού οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα πριν από λίγη ώρα το Σωματείο των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ,  ΣΕΛΜΑ ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην Γενική 48ωρη Απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να φέρει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό προς ψήφιση το Σαββατοκύριακο. Επίσης την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τραμ και ΗΣΑΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Κυβέρνηση επιχειρεί, με συνοπτικές διαδικασίες, να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία και να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο- λαιμητόμο, με το οποίο δίνεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και ξεκινάει μια νέα φοροκαταιγίδα. Έτσι, μετά από τη «βιομηχανία» των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες έχουμε μιας νέας μορφής κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με τον ίδιο πάντα στόχο: Την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, τη φοροεπιδρομή και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Παράλληλα, ετοιμάζουν και τη νέα καταιγίδα μέτρων με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων που θα εφαρμοστούν για να ικανοποιηθεί το ΔΝΤ και οι «γύπες» της ΕΕ, οι οποίοι επιδιώκουν την κατάργηση κάθε κοινωνικής μέριμνας και τη δημιουργία ενός χαμηλόμισθου εργατικού δυναμικού. Τώρα πια όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών – με όποιο κυβερνητικό «μανδύα» και εάν έχουν – είναι ο δρόμος του αγώνα. Μόνο ο αγώνας μας αποτελεί την πραγματική αντίσταση στους τοκογλύφους δανειστές που με εκβιαστικές μεθοδεύσεις απαιτούν όλο και πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, προς όφελος των πολυεθνικών και των τραπεζών. Γι’ αυτό, αποφασίσαμε και προχωράμε σε 48ωρη απεργία για αύριο Παρασκευή 6/5 και το Σάββατο 7/5/2016. Την Κυριακή 8/5/2016 συμμετέχουμε με όλες τις δυνάμεις μας στο Συλλαλητήριο, που θα γίνει, στις 10 το πρωί, στη πλατεία Κλαυθμώνος. Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα. Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν έχει δοθεί! Ν’ αποσυρθεί τώρα το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο – λαιμητόμος!”. Ανακοινώσεις αναμένονται και από το σωματείο των εργαζομένων του ΟΑΣΑ που οι πληροφορίες θέλουν να μην καθυστερούν και πολύ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;