Πανελλήνιες 2016: Με απεργία -
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 21 Μαΐου από τη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ).

πανελλήνιες 2015

Βόμβα στις Πανελλήνιες 2016 από τους καθηγητές που «ρίχνουν στο τραπέζι» το ζήτημα των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 21 Μαΐου από τη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ).

Χθες, η ΟΛΜΕ ανέφερε ότι «ο κόσμος της εκπαίδευσης οφείλει να αγωνιστεί για να σταματήσει την πολιτική περικοπών και της λιτότητας στον χώρο της εκπαίδευσης», τονίζοντας ότι η φετινή σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί με 3.000 κενά εκπαιδευτικών σε δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ η κατάσταση θα χειροτερέψει από Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρά τις εξαγγελίες του Υπουργείου για 20.000 διορισμούς σε βάθος τριετίας, ο υπουργός Νίκος Φίλης, μετά την τελευταία συνάντηση του με τους εκπροσώπους των θεσμών δεν είχε κάτι που να μπορέσει να εμφανίσει ως επιτυχία. Βέβαια, τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας.
«Το υπουργείο συστηματικά προσπαθεί να καλύψει τς ανάγκες με εξοικονόμηση ωρών εκπαιδευτικών (κατάργηση υπεύθυνων εργαστηρίων), με διάθεση εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες και τα ΔΙΕΚ, με αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, με συγχωνεύσεις τμημάτων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη πρόσληψη, δηλαδή απόλυση των αναπληρωτών, εκπαιδευτικούς “λάστιχο” να συμπληρώνουν ωράριο σε 4 διαφορετικά σχολεία και βαθμίδες, και πιθανά πλεονάσματα σε ειδικότητες», συμπλήρωσε η ΟΛΜΕ.

Πίεση για κινητοποιήσεις ασκούν και οι εκπαιδευτικοί που περιμένουν διορισμό. Το Συντονιστικό Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών ζητεί να γίνει απεργία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, καθώς «η προκήρυξη μιας στάσης εργασίας ή μια μονοήμερη απεργία χωρίς χαρακτηριστικό κλιμάκωσης δεν είναι αρκετή».

Όπως αναφέρει το Συντονιστικό, εξαιτίας της μείωσης και της κατάργησης διδακτικών ωρών στο ολοήμερο δημοτικό σχολείο, την επόμενη σχολική χρονιά εκτιμάται ότι θα γίνουν από 5.500 έως 7.000 λιγότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, ενώ από 800 έως 1.000 λιγότερες θα είναι οι προσλήψεις αναπληρωτών στα νηπιαγωγεία.

Η απάντηση του υπουργείου

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για απεργία διαρκείας, αλλά κλίμα υπονόμευσης των εξετάσεων» δήλωσε  στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που θέλουν τους εκπαιδευτικούς να απεργούν κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;